Ma már nem csak az új építésű, hanem a régi lakóházak ablakain is egyre többször jelennek meg a műanyag redőnyök, ami nem véletlen, hiszen a régi típusokhoz mérten nemcsak olcsóbbak, hanem egyszerűbb felépítésűek, könnyebbek, illetve különösebb karbantartást sem igényelnek a lakók részéről.

Választható színek

compare
Húzd ide a terméket!Termék
Húzd ide a terméket!Termék
Mindemellett egy műanyag redőny ugyanúgy képes kielégíteni az összes olyan igényt, ami egy efféle árnyékolástechnikai kiegészítőtől elvárható, vagyis minden szempontból ésszerű választás.

Két eltérő típus

A jelenlegi piacon elérhető műanyag redőnyökből nagy általánosságban kétféle változatot különböztethetünk meg, így létezik az úgynevezett hagyományos-, valamint az új típusú megoldások.

A hagyományos műanyag redőnyt ma már kevesen használják és alkalmazzák, leginkább az olcsóbb és egyszerűbb megoldások kedvelői választják, és bár kialakítása nincs túlbonyolítva, ellenben egy nagyon megbízható szerkezetről van szó, amelynek a tokszerkezetét leszámítva minden eleme műanyagból készül.

Az új típusú műanyag redőny ezzel szemben nem csak esztétikusabb, hanem lényegesen korszerűbb és tartósabb megoldással is rendelkezik, miközben minősége lényegesen jobb a hagyományos redőnyökhöz mérten. Ez elsődlegesen annak köszönhető, hogy az új típusú műanyag redőny legtöbb alkatrésze megegyezik az alumínium redőnyök hozzávalóinak legjavával, amelyek alapból masszívabb szerkezeteknek lettek tervezve.

Mivel a Csancsa Redőny kizárólag az újabb típusú műanyag redőnyök forgalmazásával foglalkozik, ezért az alábbiakban ennek bemutatására szorítkoznánk.

Az új típusú műanyag redőnyök jellemzői

Az új típusú műanyag redőnyök kapcsán az egyik legfontosabb sajátosság az, hogy az egyszerűbb és tartósabb mozgatás miatt tengelyük golyóscsapággyal lett ellátva, miközben stabilitásuk és esztétikusságuk érdekében a tokvégek öntött alumíniumból készültek, akárcsak a záróléc, amelyet nagy szilárdságú alumíniumból állítottak össze a stabilitás növelése miatt.

A redőny halk működését mindemellett nemcsak a golyóscsapágyak biztosítják, hanem a párkánnyal érintkező részen elhelyezett gumibetét mellett a sínekben megtalálható gumi-, illetve kefebetétek is, miközben az esztétikáért a rejtett ütközők felelnek, amelyek meggátolják, hogy a redőnytestet esetleg túlhúzzuk a tokba.

Az új típusú műanyag redőnyök esetén megkülönböztethetünk vakolható külső-, illetve belső tokos változatokat, miközben színezésük rendkívül változatos skálán mozog, így a hagyományos fehértől kezdve a famintáson át a barna legkülönfélébb árnyalatáig bezárólag sokféle lehet. Általánosan jellemző, hogy bár mindegyik szín ellenáll az UV sugárzásnak, a leginkább azonban a fehér képes erre. A redőnypalástból felépülő redőnylécek mindemellett bordás, azaz üreges kialakításúak, így télen-nyáron extra hőszigetelő réteget képesek biztosítani a nyílászárók számára.

Az új típusú műanyag redőnyökből létezik úgynevezett kombinált változat, aminek a lényege, hogy felszerelhető beépített szúnyoghálóval, melynek beépítésére természetesen utólag is lehetőség van, ám ebben az esetben már biztosan csak a redőnytok alá, a lefutókra.

Motorizálás

A motorizálhatóság jellemzően az alumínium redőnyök kiváltsága, de az újabb típusú, prémium kategóriás műanyag redőnyök esetében is alkalmazható megoldás a masszívabb szerkezet miatt. Ilyen esetben a redőny tengelyéhez egy speciális elektromotor csatlakozik, ami kívülről egyáltalán nem látható, azonban fontos kiemelni, hogy működtetésének feltétele a redőnyszekrényhez elvezetett elektromos hálózat, ami a falba vésve, de külső kábelcsatornán egyaránt kivitelezhető. A motorizált műanyag redőny egyik legnagyobb előnye határozottan a kényelem, hiszen fali kapcsolóval vagy távirányítóval egyaránt működtethető, azonban ennél sokkal több lehetőséget ad a kezünkbe – akár a későbbiekben is. Különféle szenzorokkal ugyanis a motorizált megoldás automatizálható, ezáltal a redőny mozgása önműködővé tehető egy időzítővel, vagy különféle érzékelőkkel, melyekkel a szél- vagy az időjárás változására is érzékennyé tehetjük az árnyékolót. Sőt mi több, a motorizálás a távoli működtetésre, valamint egy okos otthon rendszeréhez való csatlakozásra szintén lehetőséget ad.

A műanyag redőny ára

Az árképzés tekintetében a műanyag redőny végösszegét jellemzően a motorizálás, valamint a színezhetőség növeli meg a leginkább, de mivel mindkét lehetőség opcionális, ezért a végösszeg mindig a megrendelő igényeihez igazodik. Befolyásoló tényező mindemellett a választott tokszerkezet is, hiszen az egyszerűbb külső tokos megoldás mellett a műanyag redőnyök esztétikusabb vakolható tokos rendszerben egyaránt beépíthetők.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák