3 ok, amiért a szalagfüggöny ősszel is jó választás lehet

2017-11-23
Csancsa árnyékolástechnika

A szalagfüggöny sokáig leginkább az orvosi rendelők, kórházak, irodák, hivatalok és egyéb intézmények kedvelt árnyékolója volt, aminek az oka leginkább abban keresendő, hogy elérhető ára mellett kiváló hatásfokkal rendelkezik, másrészt pedig nagyon könnyen tisztítható, mosni például egyáltalán nem kell. Ezeket az előnyöket pedig nagyon hamar felismerték a háztartások is, ezáltal a szalagfüggöny ma már a családi házak esetében is egy nagyon gyakran használt árnyékoló, ami minden évszakban, így ősszel is tökéletesen megállja a helyét. Hogy miért? Máris mondunk három okot!

3 ok, amiért a szalagfüggöny ősszel is jó választás lehet

1. Segít a nyílászáró szigetelésében

Bár messze nem olyan hatékonysággal, mint egy redőny, illetve nem is olyan módon, de a szalagfüggöny képes elősegíteni a nyílászáró szigetelését. Míg azonban a redőny kívülről von egy extra réteget az ablak elé, ezáltal az nem találkozik közvetlenül a kinti hideggel, vagy a szigetelést megkezdő széllel, addig a szalagfüggöny belülről tud kifejteni hasonló hatást. Amennyiben ugyanis az árnyékoló lamelláit teljesen összezárjuk, az egy közel tökéletes és összefüggő réteget biztosít az ablak elé, így a kellemes meleg levegő nem találkozik közvetlenül hőcserélésben jelentős szerepet vállaló ablaküveggel és fordítva. Mivel a hőcserélés mértéke ezzel drasztikusan csökkenthető, a szigetelés szempontjából a szalagfüggöny segít megtartani a belső helyiségek kellemes hőmérsékletét.

2. Kint tartja a kíváncsi tekinteteket

Bár a lehulló levelek és a változatos színekben pompázó természet az ősz egyik csodája, a túl korai sötétedést azonban rengetegen nem kedvelik, hiszen ez egyrészt negatívan befolyásolja a kedvünket, másrészt pedig túl korán kell villanyt kapcsolni a lakásban, ami egyet jelent azzal, hogy a járókelők könnyedén beleshetnek magánéletünkbe. A szalagfüggöny segítségével azonban távol tarthatjuk otthonunkból a kíváncsi tekinteteket, hiszen teljesen összehúzott állapotban ez a típusú árnyékoló egy vékony falat emel nyílászárónk mögé, aminek köszönhetően felkapcsolt villany mellett is bátran közlekedhetünk akár hiányos öltözetben is saját lakásunkban.

3 ok, amiért a szalagfüggöny ősszel is jó választás lehet

3. Az ősz színeiben is kapható

A szalagfüggöny egyik kimagasló előnye, hogy a csodálatos őszi színeket a segítségével akár egyenesen bevihetjük a lakásunkba, hiszen a lamellák elképesztően sokféle változatban, sőt különféle mintázatokkal is kérhetők. Narancssárga, piros, barna és ezek legkülönfélébb árnyalatai, de választhatunk egészen eltérő színeket is éppen azért, hogy egy kicsit vidámabbá tegyük otthonunkat, és elfeledjük az őszi melankóliát. Sőt mi több, a lamellák esetében nemcsak a szín, a mintázat is általunk választható, ezáltal szimmetrikus alakzatok, de akár az őszi avarra emlékeztető csodák is kérhetők, a határ tehát a csillagos ég!

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák