Kedves Ügyfeleink! Május 23. és június 5. között fejlesztési munkálatok miatt korlátozottan vagyunk elérhetőek.

A szalagfüggöny az egyik legáltalánosabb modern árnyékolástechnikai eszköz, amely főként irodákban vált igazán népszerűvé, de egyre többször alkalmazzák otthonokban is, hiszen nem csak nagyon könnyen kezelhető, hanem képes teljes egészében felváltani a hagyományos textilfüggönyt, miközben a külső fény mennyiségét nagyszerűen szabályozhatjuk vele. Egy jó szalagfüggönnyel kiválóan árnyékolhatunk ferde és íves felületeket, de nagy előnye még, hogy maximális kontrollt kapunk a beáramló fény felett, ezáltal egy redőnnyel ellentétben lehetőségünk nyílik például részleges, szűrt árnyékolásra is a teljes nyílászáró felületén.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Választható színek

compare
Húzd ide a terméket!Termék
Húzd ide a terméket!Termék

Szalagfüggöny bemutatása

A szalagfüggöny működése

A szalagfüggöny működése a legtöbb árnyékolóhoz hasonlóan két típusú lehet, ezáltal beszélhetünk a hagyományos, kezelőzsinórokkal kezelhető-, valamint a motorizált változatokról. A kézi vezérlésű szalagfüggönyök esetén két kezelőzsinórral történik a működtetés, ezáltal míg az egyikkel a lamellák össze- és széthúzását kontrolláljuk, addig a másikkal a dőlésszöget, avagy közvetlenül a beszűrődő napfény erősségét szabályozzuk.

Szalagfüggöny referenciáinkhoz való továbblépéshez kattintson a képre!

A motorizált szalagfüggönyök esetén annyi a különbség, hogy mindezt egy hagyományos fali kapcsolóval, vagy egy távirányítóval valósíthatjuk meg. Ez a módszer nem csak rendkívül elegáns, hanem egyben kényelmes is, hiszen akár az ágy, vagy az irodai szék nyugalmából és kényelméből is lehetőségünk nyílik működtetni az árnyékolót, sőt mi több, időzített szétnyílást vagy összehúzást is beállíthatunk a segítségükkel.

A szalagfüggönyök típusai

A szalagfüggönyöknek többféle típusát megkülönböztethetjük az alapján, hogy lamelláik milyen anyagból készülnek. Felfogatásuk, illetve mozgatásukat biztosító sínszerkezetük ugyanis minden esetben alumíniumból készül, mozgó alkatrészeik pedig többnyire műanyagból, de az árnyékolást végző lapok tekintetében komoly különbségek lehetnek az egyes változatok között.

Ennek megfelelően beszélhetünk például textil szalagfüggönyről, amely rendszerint valamilyen poliészterből, esetleg pamutból, vagy üvegszálas anyagból készül, és számtalan színben kapható annak függvényében, hogy melyik illik a leginkább irodánkhoz, illetve otthonunkhoz. Egy-egy jól megválasztott szín nem csak feldobhatja az adott helyiséget, hanem lakásunk egyik különlegességévé is válhat.

Létezik mindemellett a fa szalagfüggöny, amelyet főként a régebbi építésű, antik vagy rusztikus hatású belső helyiségekhez ajánlott, noha a főként könnyebb, de annál masszívabb trópusi fából készült lamellák miatt szinte bármilyen irodában vagy helyiségben megállja a helyét.

Hangulatos megjelenése mellett ebből a változatból is rengeteg szín választható annak függvényében, hogy melyik árnyalat illik a leginkább az adott nyílászáróhoz vagy annak környezetéhez.

A szalagfüggönyök egyik sajátos típusának tekinthető a spagetti szalagfüggöny. Ennek a sajátossága az, hogy a lamellák nem egybefüggők, hanem keskeny csíkokból, mondhatni spagettikből állnak össze, amivel nem csak egy nagyszerű árnyékolóval gazdagodhat otthonunk, hanem ezen túlmenően egy igazán egyedülálló dizájntermékkel is. Főként a lakások otthonosabbá tételéhez alkalmazzák előszeretettel, de barátságosabb irodák és munkahelyek is gyakran használják bizonyos színekben, hiszen a színválaszték kapcsán a határ ezen típus esetében is a csillagos ég.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák