5+1 kérdés és válasz a csuklókaros napellenzőkről

2017-03-24
Csancsa árnyékolástechnika

A csuklókaros napellenzők a 2017-es árnyékolástechnikai trendek egyik meghatározó szereplőinek tekinthetők, aminek az oka az, hogy elérhető áron, kimagasló tartóssággal garantálnak otthonunk számára megfelelő megoldást arra az eshetőségre, ha teraszunkon vagy erkélyünkön kellemes árnyékban szeretnénk élvezni a legforróbb nyári napokat is. Mivel az efféle árnyékolók népszerűsége folyamatosan nő, egyre több kapcsolódó kérdéssel találkozunk, amelyek közül összegyűjtöttük a hat legáltalánosabbat annak érdekében, hogy vásárlóink még az előtt választ kaphassanak néhányra, hogy felkeresnének minket.

1. Csak függőleges, vagy vízszintes felületre is rögzíthető a csuklókaros napellenző?

Bár a legtöbb esetben homlokzati szerelés történik a csuklókaros napellenzők esetén, ergo függőleges falfelületekre helyezik el a szerkezetet, ellenben természetesen mennyezetre is ugyanolyan biztonsággal és hatékonysággal rögzíthető abban az esetben, ha másra nincs mód.

2. Maga a szerkezet csak szürke lehet, vagy más színben is elérhető?

A csuklókaros napellenzők egy nagyon masszív, ámde könnyű alumínium szerkezetből állnak, amelyek alapesetben fémes szürkék, de mint a mai világban minden, úgy természetesen ez is könnyedén színezhető. Ennek megfelelően a ponyvát tartó dobozt, valamint az azt mozgató karokat és a fémszerkezet többi alkatrészét egyaránt többféle színben megrendelhetjük, hogy az jobban illeszkedjen a ponyvához, vagy éppen otthonunk külső vakolásának árnyalatához.

5+1 kérdés és válasz a csuklókaros napellenzőkről

3. Mennyire nehézkes a csuklókaros napellenző működtetése?

A kisebb csuklókaros napellenzők működtetése normál esetben egyáltalán nem nehéz, teljesen kényelmesen kezelhető, ellenben egy bizonyos mérethatár felett ez a tulajdonság már csorbát szenved, így általában 5-6 méteres szélességen felül motorizáció javasolt.

4. Mennyi karbantartást igényel egy csuklókaros napellenző?

Egy minőségi, megfelelően felszerelt napellenző esetében garantált, hogy éveken keresztül nem igényel különösebb karbantartási munkálatokat abban az esetben, ha betartjuk a gyártó által támasztott követelményeket, és rendeltetésszerűen használjuk az árnyékolót.

5+1 kérdés és válasz a csuklókaros napellenzőkről

5. Tudjuk-e állítani a napellenző dőlésszögét?

Az olcsóbb alaptípusok esetében a napellenző dőlésszöge nem állítható, ezáltal a szereléskor meghatározott szög lesz a mérvadó a jövőben, ami legfeljebb körülményes átszereléssel változtatható meg. Természetesen akadnak drágább csuklókaros napellenzők, amelyek kapcsán a dőlésszög utólagos állítására is bármikor lehetőség van egy hajtókar segítségével.

6. Automatizálható-e a napellenző?

A csuklókaros napellenzők nagy előnye, hogy még az olcsóbb típusok is könnyedén motorizálhatóak, illetve automatizálhatóak. Utóbbi esetében különféle szenzorok kerülnek felszerelésre, amelyek érzékennyé tehetők a fényhatásokra, valamint a szélmozgásokra, ennek megfelelően beállításnak függvényében automatikusan működésbe lépnek bizonyos esetekben. Példának okáért nagy szélben automatikusan visszahúzódnak, erős napsütésben pedig árnyékolnak, amivel a külső teraszok és erkélyek, a takart nyílászárók esetén pedig akár még a belső helyiségek hőmérséklete is szabályozhatóvá válik.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák