5+1 kérdés és válasz a szalagfüggönyről

2017-04-12
Csancsa árnyékolástechnika

A szalagfüggöny egyre népszerűbb árnyékoló a családi házakban is, és bár egy redőnnyel még nem tudja összemérni tudását ezen a téren, ellenben nagyon sokan választják nappalikba és hálószobákba is ezt a korábban főként irodákban, hivatalokban vagy kórházakban alkalmazott megoldást. Nem véletlen tehát, hogy a szalagfüggönyről egyre több kérdésük van az embereknek, melyek közül a leggyakoribbakat az alábbiakban igyekeztünk összegyűjteni, hogy legalább a legáltalánosabb témákban járatosak legyenek azok, akik szeretnének otthonra egy ilyen árnyékolót.

1. Milyen gyakran választanak az emberek otthonra szalagfüggönyt?

Bár pontos statisztikai adatok nincsenek a szalagfüggöny népszerűségének növekedéséről, ellenben érezhetően egyre többen vannak, akik ezt az árnyékoló típust választják otthonukban is. Ennek az oka leginkább az alacsony ár, a praktikusság és a könnyed kezelhetőség, valamint természetesen a tisztíthatóság.

2. Lehet-e eltérő színekben is kérni szalagfüggönyt?

Természetesen, a szalagfüggöny nemcsak fehér, hanem szinte bármilyen színben kapható, így zöld, kék, vagy nyugtató barnás árnyalatban is beszerezhető, aminek jóvoltából sokkal otthonosabbá is tehető vele bármelyik helyiség, illetve nyílászáró, amely így nem kelt kórházi vagy hivatali hangulatot, mint attól nagyon sokan tartanak a termék választása előtt.

5+1 kérdés és válasz a szalagfüggönyről

3. Igaz, hogy fából is van már szalagfüggöny?

Igen, sőt mi több, a fa szalagfüggöny is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, aminek a hátterében az áll, hogy egyre többen kedvelik a természetes megjelenést. A fa szalagfüggönyök bár nem sokkal nehezebbek, mint a textilből készült változatok, ugyanakkor sokkal sérülékenyebbek, éppen ezért a tartósság kedvelőinek érdemesebb inkább a hagyományos változatok mellett dönteniük.

4. Mennyire képes árnyékolni otthonunkat a szalagfüggöny?

Bár 100 százalékos fényzárást a redőnnyel ellentétben egy szalagfüggöny ugyan nem biztosít, de teljesen behúzott állapotban nagyszerűen leárnyékolja a kívánt helyiséget, ezáltal még a legmelegebb napokon, a legerősebb napsütésben is képes hűvösen tartani egy helyiséget – pláne abban az esetben, ha nem fehér, hanem valamilyen sötétebb árnyalatot választunk, amely már nemcsak a meleget, hanem a fényt sem ereszti majd át.

5+1 kérdés és válasz a szalagfüggönyről

5. Képes-e meggátolni a szalagfüggöny a leskelődő tekinteteket?

Természetesen a szalagfüggöny a fényzárás mellett teljesen elhúzott állapotban tökéletesen ideális arra, hogy távol tartsa a kíváncsi tekinteteket, lévén az egész nyílászáró lefedhető vele. Erre ráadásul nemcsak napközben, hanem este, felkapcsolt belső világítás mellett is képes.

+1. Motorizálható-e a szalagfüggöny?

A szalagfüggöny normál esetben gyöngyláncokkal működtethető, de igény esetén természetesen nagyon könnyen motorizálható is. Ennek köszönhetően működése lényegesen kényelmesebbé tehető, hiszen akár egyetlen gombnyomással elhúzhatjuk, árnyékolhatunk vele, de azt is megszabhatjuk, hogy a lamellák milyen szögben álljanak, és miként engedjék be kintről a fényt.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák