A vakolható redőny előnyeiről

2017-10-19
Csancsa árnyékolástechnika

Amennyiben eldöntöttük, hogy nyílászárónkra redőnyt szeretnénk szereltetni árnyékoló gyanánt, akkor első körben azt kell eldöntenünk, hogy külső- vagy vakolható tokos legyen-e a szerkezet. A két változat között a megjelenést és a felépítést tekintve nem sok különbséget találunk, de egy jelentős dolog miatt érdemes alaposan megfontolni a választást. Ez nem más, minthogy a vakolható redőny csak épülő- vagy éppen homlokzati hőszigetelés előtt álló épületre szerelhető fel, minden más esetben kizárólag a külső tokos változatok választhatók.

A vakolható redőny előnyeiről

Emiatt sokan úgy hiszik, hogy utóbbi eredendően jobb választás is, azonban ez ebben a formában nem teljesen igaz, hiszen bár a legtöbb tulajdonságban megegyezik a két árnyékoló, ellenben azért akadnak a vakolható redőnynek elvitathatatlan előnyei. Hogy melyek ezek?

1. Esztétikusabb megjelenés

A vakolható redőny egyik legnagyobb pozitívuma, hogy redőnyszekrényének és tokszerkezetének egy jelentős része teljes egészében elrejthető a falban, ami esztétikailag rendkívül sokat nyom a latba a választáskor. Nemcsak a homlokzat lesz tőle lényegesen egységesebb, hanem bizonyos esetekben még az ablak által átengedett fénymennyiség is jelentősebb lehet, hiszen a külső tokos árnyékoló elemei kisebb vagy nagyobb mértékben, de belelóghatnak az üvegfelületbe.

2. Jobb hőszigetelő hatás

A szigetelésbe és a homlokzatba történő beépítés nemcsak jobb megjelenést biztosít az árnyékoló számára, hanem ezen felül a szigetelés mértékét is növeli. A külső tokos redőnyöknél előfordulhat, hogy dacára az extra szigetelő rétegnek, nem tudják olyan passzentosan felszerelni, hogy ne keletkezzenek kisebb hő-hidak, amelyek a vakolható redőnnyel maximálisan kiküszöbölhetők, hiszen majdnem az egész redőnyszekrény bekerül a szigetelés alá és a tok szélei is vakolásra kerülnek, ami óriási segítséget jelent az ablak hőáteresztő hatásának csökkentésében.

A vakolható redőny előnyeiről

3. Változatos színösszeállítás

Bár a külső tokos redőnyök esetében is rengeteg különféle színösszeállítás és minta közül válogathatunk, de az utólagos felszerelés esetén számolnunk kell azzal, hogy a nyílászáróhoz már nehezen tudjuk hozzáigazítani a redőny árnyalatát. A vakolható redőnyök ugyanis általában az ablakokkal együtt kerülnek beszerelésre, így a minimális fakulás együtt történik, ami otthonunk megjelenése szempontjából szintén nem hátrány.

4. Motorizálhatóság

Noha a motorizálhatóság is olyan tulajdonság, ami a külső tokos redőnyökre egyaránt igaz, ellenben a vakolható tokos alternatíva sokkal masszívabb felépítményt takar, ezáltal könnyebben elbírja a motoros mozgatást, a tapasztalatok szerint pedig kisebb a hibafaktor is. Ennek köszönhetően ráadásul nemcsak kényelmesebbé tehetjük az árnyékoló mozgatását, hanem akár drasztikus mértékben is javíthatjuk vele otthonunk hőcserélő és hőáteresztő tulajdonságait.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák