Erre figyelj oda, ha tetőtéri ablakra szeretnél szúnyoghálót

2017-03-03
Csancsa árnyékolástechnika

Sokan úgy vélik, hogy a tetőtéri ablakokra nem lehet szúnyoghálót szerelni, mert a döntött kivitelezés miatt nehezen megoldott a folyamatos feszesség, a mozgathatóság és a makulátlan záródás. Szerencsére azonban a folyamatos fejlődés jóvoltából ma már vannak olyan megoldások, amelyek jóvoltából egy tetőtéri ablakra is könnyű szerrel lehet szúnyoghálót vásárolni, illetve szerelni, mindössze fontos, hogy odafigyeljünk bizonyos dolgokra. Persze azt azért nem lehetne egyértelműen kijelenteni, hogy minden egyes tetőtéri ablakra lehet rovarhálót tenni, de a legtöbb esetben van megoldás. Ehhez gyűjtöttünk össze minden tudnivalót az alábbiakban.

A tetőtéri ablakokra szerelhető szúnyoghálóról általában

A döntött tetőtéri ablakokra szerelhető szúnyoghálóról tudni kell, hogy nagy általánosságban egy olyan függőleges működésű rugós rovarhálóról beszélünk, amelyet értelemszerűen nem az ablak külső frontján helyeznek el, hanem a belső falsíkon. A szúnyogháló ezáltal egy külön házban, egy rugós tengelyre felcsévélve helyezkedik el, amely feszesen tartja a szerkezetet, illetve innen lehet kihúzni, valamint ide lehet visszaereszteni a hálót. A kis szerkezet két oldalán speciális kefés betétek helyezkednek el, amelyek képesek biztosítani a háló pontos mozgását, valamint azt is, hogy az ablaknyílás résmentesen lezárható legyen. Maga a szerkezet egyébiránt a háló alján, valamint a keret oldalán megtalálható profilok illesztésével zárható, illetve nyitható.

A tetőtéri ablakokra szerelhető szúnyogháló kerete általában szinterezéssel borított alumínium, amelyen műanyag sarok- és végelemek helyezkednek el. A hálóval egyetemben kiemelkedően jól ellenáll az erős UV sugárzásnak, ami az elhelyezkedés miatt hatalmas előny. Maga a keret alapesetben fehér, de szabadon színeztethető, ezáltal akár még fa nyílászáróhoz is tökéletesen hozzáilleszthető a megfelelő árnyalat kiválasztásával.

Amire feltétlenül oda kell figyelni

Akár mi szereljük fel, akár másokkal szereltetnénk, a tetőtéri ablakra szánt szúnyogháló esetében nagyon fontos, hogy a rovarháló ebben az esetben nem az ablaknyílásba, hanem a belső falsíkra kerül felszerelésre, illetve hozzáillesztésre. Bár vannak ritka kivételek, az esetek döntő többségében ez a bevett gyakorlat annak érdekében, hogy az ablak továbbra is el tudja látni megfelelő funkcióját a nyithatóság tekintetében. Ez utóbbi természetesen csak felhúzott szúnyogháló esetében kivitelezhető, más esetben az ablak legfeljebb a háló síkjáig lesz billenthető sérülés nélkül.

A tetőtéri ablakokra szerelt szúnyoghálók esetén nagyon gyakori hibaforrás még, hogy rendszerint gipszkarton fal veszi körbe a nyílászárókat, amelyek párhuzamossága a legtöbb esetben hagy maga után kívánnivalót. Emiatt a szúnyogháló keretének szélességét mindig három helyen mérjük, mégpedig alul, felül és középen, de a magasság esetében is érdemes legalább kettőt mérni a biztonság kedvéért.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák