Ezért a redőny az egyik legnagyobb segítség a nagy nyári melegben

2017-08-24
Csancsa árnyékolástechnika

Kialakításától függetlenül minden lakóház rendelkezik valamilyen külső- vagy belső árnyékolóval, legyen az akár egyszerű függöny, akár redőny, roletta vagy éppen zsaluzia. Hogy a számtalan lehetőség közül melyiket is választjuk, az maximálisan rajtunk múlik, ellenben az alábbiakban most arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a redőny mindközül az egyik leghatásosabb segítség a legnagyobb nyári kánikulák idején.

Ezért a redőny az egyik legnagyobb segítség a nagy nyári melegben

Miért?

A kérdés egyszerű, akárcsak a válasz: a redőny jelenleg az egyetlen olyan árnyékoló, amely megfelelő felszerelés esetén 100 százalékos fényzárást, azaz teljes sötétséget képes garantálni az adott helyiségben. Ez hőhullámok idején nemcsak az árnyékolás, hanem az extra szigetelés szempontjából is rendkívül fontos lehet pláne az olyan nyílászárók esetében, melyeken keresztül folyamatosan betűz a Nap.

Már kint megfogja a napsugarakat

A redőny hatékonysága leginkább abban keresendő még, hogy egy külső árnyékolóról van szó, ami ebből kifolyólag már a nyílászárón kívül meg tudja állítani a forró napsugarakat, amelyek kánikula idején akár 40-50- 60 Celsius fokosak is lehetnek a legmelegebb órákban. Ez a belső tárgyakat, a párkányokat vagy a padlót úgy fel tudja melegíteni, hogy az utána hosszú órákon át hőt fog leadni lakásunkban, ergo még akkor is, amikor odakint már lement a Nap, és egyébként kellemes idő lenne.

Ezért a redőny az egyik legnagyobb segítség a nagy nyári melegben

Sőt mi több, ha valamilyen belső árnyékolót használunk, akkor bár a belső terek kellemesen árnyékolttá válnak, ellenben a nyílászárók folyamatosan felforrósodnak. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egyfajta természetes fűtőtestté válva még akkor is melegíthetik lakásunkat, amikor már élveznénk az éjszaka kellemes hűvösségét, ami az alvás szempontjából egyáltalán nem elhanyagolhatatlan.

Mekkora a hatásfoka?

A redőny, mint külső árnyékoló és extra szigetelés tehát már az előtt megfogja a napsugarakat, hogy azok elérnék a nyílászárókat. Ezzel a megoldással a belső árnyékolókhoz képest akár 5-6 Celsius fok is nyerhető bizonyos esetekben, bár ez nagymértékben függ természetesen az aktuális hőhullám mértékétől és annak elhúzódásától, valamint a lakás és a nyílászáró fekvésétől is. Ami azonban borítékolható, hogy a belső árnyékolókhoz mérten a külső típusú kiegészítőkkel kellemesebb hőmérsékleteket érhetünk el otthonunkban dinamikus, az időjárásnak megfelelő mozgatás és szellőztetés mellett.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák