A roletta minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb belső árnyékolók egyike, amely az évek, de sokkal inkább évtizedek során egy egyszerű kiegészítőből a lakáskultúra hasznos részévé vált, amely praktikussága mellett az esztétika szempontjából is egy otthon meghatározó része. Egy roletta alapanyaga nagyon sokféle lehet, ezáltal különféle vásznak vagy textilek mellett választhatunk áttetsző, hő-visszaverő, de akár teljes sötétítést is garantáló változatok közül. Bármelyik változatot is alkalmazzuk, a működési elvük rendszerint megegyezik, ezáltal az árnyékoló felületet egy forgó hengerre tekercselve, azt felhúzva és leeresztve szabályozhatjuk a belső terekbe jutó fény mennyiségét – akárcsak például a redőnyök esetében.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Roletta termékek

Sávroló

A sávroló a roletta egy speciális, beltéren alkalmazott változata. Egy olyan rolós szerkezet, amelynek segítségével lehetőségünk nyílik változtatható mértékű árnyékolást alkalmazni otthonunkban, de akár az egész külvilágot is kizárhatjuk a segítségével. Részletek

Tokozott roletta

A tokozott roletta egy olyan rolós függöny, amely a tökéletes fényzárás elérésének érdekében került kifejlesztésre, noha nem csak az árnyékolás, hanem a dizájn és az esztétika kapcsán is az egyik legjobb választás lehet otthonunkban. Részletek

Tetőtéri roletta

A tőtéri roletta a rendszerint ferde síkban elhelyezett tetőtéri ablakok tökéletes árnyékolásáért felel, ami nagyon sok esetben okozhat komoly problémát, hiszen egyrészt a tetőterek megfelelő árnyékolása kulcsfontosságú az egész lakás klímájához, másrészt pedig a döntött kivitelezés komoly gondot okoz a legtöbb ismert szerkezet számára. Részletek

Vászon roletta

A vászon roletta az egyik legáltalánosabb árnyékolástechnikai kiegészítő, amely nem csak klasszikus, hanem hatásos és olcsó megoldás is abban az esetben, ha szeretnénk megvédeni lakásunkat a kintről beáramló napfénytől vagy a kíváncsi tekintetektől. Részletek

Roletta bemutatása

Miért válasszunk rolettát?

  • A rendkívül széles színskálán elérhető textilválasztéknak köszönhetően egy roletta nem csak az árnyékolásról gondoskodik, hanem képes felöltöztetni otthonunkat és munkahelyünket egyaránt.
  • Kiválóan megvédhetjük vele privát szféránkat, hiszen a kifelé minimális kilátást biztosító típusok is teljesen megakadályozzák a kintről beszűrődő kíváncsi tekinteteket.
  • Megóvhatjuk segítségével otthonunk berendezési tárgyait a káros UV-sugaraktól.
  • A nyári időszakban csökkenthetjük vele az egyes helyiségek túlzott felmelegedését.
  • A színválaszték mellett széles anyagválaszték is vár ránk.

A roletták működése és típusai

A roletták a működési elvük szerint két csoportra oszthatók, ezáltal vannak a rugós- és a gyöngyláncos változatok, amelyek egyaránt manuális erőhatással ereszthetők le, illetve húzhatók vissza, de egyre gyakoribbak a motorizált változatok is. Az ilyen esetekben a rolettákat egy speciális szerkezettel látják el, amelyeket egy falra szerelhető kapcsolóval, esetleg egy távirányítóval tudunk mozgatni – akár a fotel vagy az ágy nyugalmából is. A motorizált változatok nagy előnye az automatizálhatóság, ezáltal beállíthatjuk rajta, hogy az esti órákban automatikusan feltekercselje magát, reggel pedig az első napsugarak megjelenésekor leengedjen – vagy a téli időszakban fordítva –, miközben akár különféle érzékelőkkel is ellátható a szerkezet, ami még inkább megkönnyítheti a roletta mozgatását.

A rolettának a működési elven túl számtalan egyéb típusát is elkülöníthetjük, hiszen léteznek mennyezetre, homlokzatra, de akár még direkt tetőtérre – ezáltal ferde falfelületre – felszerelhető változatok is. A legtöbb roletta általában az ablakszárny méretéhez igazítva kerül külön legyártásra, illetve ahhoz illeszkedik, méghozzá egy megfelelő takarósín segítségével, aminek köszönhetően az ablak és az árnyékoló együtt kellő harmóniában áll egymással.

Roletta referenciáinkhoz való továbblépéshez kattintson a képre!

Ennél egy fokkal igényesebb megoldás, ha tokozott rolettát választunk. Ezeket nem csak sokkal ízlésesebb elhelyezni, hanem masszívabb, tartósabb kialakítás is elérhető velük, akár rugós, akár gyöngyláncos, netán kézi hajtókaros vagy motoros változatról van szó. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a lakásba egyáltalán ne szűrődjön be fény még oldalról sem, abban az esetben a tokozott vezetősínes roletta a megfelelő megoldás, ilyenkor ugyanis az árnyékoló vászon minden oldalról körbezárásra kerül, és kellően megfeszül ahhoz, hogy egyik oldalról se jusson be fény az adott helyiségbe.

A ferde síkú ablakokhoz – avagy a tipikus tetőtéri konstrukciókhoz – rendszerint rögzítő golyó nélküli rugós roletták építhetők be. Erre azért van szükség, hogy az árnyékoló szövet leengedett állapotban is feszes maradjon, és ne lógjon. Rögzítése nem csak teljesen lehúzott állapotában lehetséges, hanem akasztók beépítésével akár a több állásban is.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák