Ezért előnyös a pliszé szúnyogháló ajtóra

2017-02-15
Csancsa árnyékolástechnika

A pliszé szúnyogháló az egyik legjobb és legújabb találmány a rovarhálós piacon, ami kifejezetten hatásos és előnyös abban az esetben, ha ajtóra kerül felhelyezésre, hiszen nagyon egyszerűen mozgatható, küszöb nélküli kialakítással rendelkezik, ezen túlmenően pedig egyáltalán nem sérülékeny. Persze mindez csak a jéghegy csúcsa, ha a pliszé szúnyogháló előnyeiről beszélünk, ezért lássuk, hogy miért tekinthető előnyösnek ez a konstrukció akár egy folyamatosan használt ajtó esetében is.

A pliszé szúnyogháló ajtón való használatának előnyei

A pliszé szúnyogháló egyik legjelentősebb előnye, hogy akár a legnagyobb méretű ajtók, terasz-, bejárati-, sőt akár még tolóajtók esetén is lehet használni, hiszen könnyen nyitható és zártható, rendkívül tartós kialakítású, miközben képes maximálisan ellátni a legalapvetőbb feladatát, avagy a rovarok kizárását otthonunkból. Sokan azért részesítik előnyben a hagyományos, zsanéros szúnyoghálókkal szemben, mert nem rendelkezik küszöbbel, ezáltal akár mozgáskorlátozottak, gyerekek vagy idősek által lakott otthonokban is nagyon ideális, biztonságos megoldás.

Ezért előnyös a pliszé szúnyogháló ajtóra

Ezen felül egy pliszé szúnyogháló nagyon praktikusan és könnyedén szerelhető, hovatovább erős hálóval szerelve pedig nagyon megbízható konstrukció is. Mivel a különböző szélességű elemek akár egymással is kapcsolhatók, illetve szemből egyaránt működtethetők, ezáltal akár hatalmas ajtók lefedése is könnyedén megoldható vele úgy, hogy a szúnyogháló teljes felületen mozgatható, mobilizálható legyen. Éppen ezért rendhagyó és egyedülálló módon tökéletes megoldás akár szélesebb tolóajtók rovarhálóval történő védelmére is.

Egyszerű működés, egyszerű szerelés

Az ajtóra szerelhető pliszé szúnyoghálók esetében további pozitívumként emelhetjük ki azt, hogy a szúnyogháló legalsó vezetője mindössze 5 milliméteres magassággal egy leragasztott műanyag csík, amivel a teljes rovarháló egyszerűen működtethető, akár gyerekek által is mozgatható és bárhol megállítható. Ha összecsukott állapotban van, a helyigénye egészen jelentéktelen.

Ezért előnyös a pliszé szúnyogháló ajtóra

Sokan azért választják a pliszé szúnyoghálókat, mert rendkívül egyszerűen szerelhetők, ezáltal akár házilagosan is beépíthetők. Ezzel kapcsolatban rendkívül fontos betartani néhány szempontot, így leginkább például azt, hogy a felmérés mindig nagyon pontos legyen. A szélességet ennek megfelelően nem csak egy helyen, hanem alul, felül és nagy eltérés esetén még középen is megmérjük, ami a magasságra természetesen egyaránt igaz. Amennyiben ugyanis túl nagy pliszé szúnyoghálót választottunk, a berendezést nem tudjuk majd szakszerűen felszerelni, vagy ha a szereléssel nem is lesz probléma, a működtetés során tapasztalhatunk rendellenességeket.

A pliszé szúnyogháló felszerelése

A pliszé szúnyogháló felszerelése nem egy kifejezetten nehéz feladat, ellenben komoly odafigyelést igényel. Első ízben méretre vágjuk az alsó vezető műanyag elemet – bármilyen fűrésszel – úgy, hogy az legalább 5 milliméterrel kisebb legyen. Ezután a fejsínnel is ugyanígy teszünk annyi különbséggel, hogy itt a záró elem miatt 8 millimétert hagyunk el.

Ha a fejsínt levágtuk, a széleire kézzel ráhúzzuk a záró elemet, majd rögzítjük a helyére a megfelelő csavarokkal – ha tudjuk, akkor mennyezetre. Ezt követi az alsó vezető profil, amit sok esetben elég csak leragasztani az aljzathoz, fúrni nem érdemes. Ezután a műanyag tartó konzol szerelése következik, amiről először levesszük az öntapadó védőpapírt, majd a fix alumínium profillal együtt a szerkezethez nyomjuk, és óvatosan kipattintjuk belőle – például egy csavarhúzóval – a műanyag elemet. A tartókonzolt csavar, esetleg popszegecs segítségével rögzítjük. Ha a szerkezet masszívan a helyére került, a tartó konzolba bepattintjuk a szúnyogháló szerkezetet, és kész.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák