Ezért fontos a modern nyílászárókra is redőnyt szereltetni!

2016-12-28
Csancsa árnyékolástechnika

Egy építkezés vagy egy lakásfelújítás manapság már teljességgel elképzelhetetlen új és egyben jó szigetelési képességgel rendelkező nyílászárók nélkül. Kijelenthető azonban, hogy a legkorszerűbb ajtók és ablakok sem képesek arra, hogy maximális hőszigetelést garantáljanak otthonunk számára még annak ellenére sem, hogy a modern nyílászárók mind az alapanyagukat, mind a kialakításukat tekintve a maximális energiatakarékosságra és a kényelemre lettek megálmodva.

Összességében azonban még a legjobb szigetelési tulajdonságokkal rendelkező darabok sem képesek arra, hogy maradéktalanul távol tartsák otthonunktól a kintről beszűrődő zajt, vagy évszaktól függően a hideget és a meleget. Ez a tulajdonság azonban szerencsére javítható, méghozzá egy megfelelő redőny felszerelésével!

Nincs tökéletes szigetelés

Mikor a lakástulajdonosok nyílászárók vásárlása előtt állnak, hajlamosak elveszni a számok és értékek tengerében, miközben az eladók is rendszerint elfelejtik felvilágosítani őket arról, hogy a hőszigetelt üvegek sem képesek csodákra. Bár nyilván óriási az előrelépés, ha a régi, egyszerű üveggel és fakerettel rendelkező nyílászárókat vesszük sorra, de még a legdrágább és legjobb minőségű műanyag modellek sem képesek a makulátlan szigetelésre.

Főként a téli időszakban ugyanis az üvegeken keresztül a nyílászárók nagyon sok hőt adnak le, nyáron pedig főként nyílt napsugárzás mellett az üvegen keresztül alaposan fel tudják melegedni otthonunk belső terét. Egy nyílászáró üvegfelülete tehát a szigetelőképesség tekintetében messze elmarad egy vékony szigetelésű ház falától, aminek tudatában még a hőszigetelő ablakok esetében se várjunk tökéletes szigetelést. Ilyenkor lehet szükség egy kis extra támogatásra, amit egy megfelelő redőnnyel könnyedén meg is valósíthatunk!

A redőny színre lép

Az árnyékolók közül a redőnyök pontosan ezt a támogatói szerepet töltik be, ezáltal egy friss és modern, tehát alapvetően kiváló szigeteléssel rendelkező nyílászáró hőszigetelő képességét is könnyedén közel maximálisra fokozhatjuk azzal, ha egy megfelelő redőnyt szerelünk fel rá. Nyilván 100 százalékos megoldást ez sem nyújt, ellenben a teljesen leeresztett redőny rögtön plusz egy réteggel megnöveli a nyílászáró szigetelési képességét, miközben az ablak és a palást közé beszoruló levegő további segítséget képes nyújtani ezen a téren, ezáltal 15-25 százalékkal megnövelhetjük általa otthonunk hőszigetelését.

Persze nyilván nem elegendő felszerelni, használni is tudni kell redőnyeinket! A nagy nyári melegben, pláne abban az időszakban, amikor a napsugarak közvetlenül érik az ablakokat, akkor nagyon lényeges, hogy mindig lehúzva tartsuk a palástokat, de ugyanez igaz a nagy téli hidegek esetén, pláne akkor, amikor a hűvös időjárás mellett pluszban még a szél is tombol, ami nagyon könnyen le tudja hűteni a lakást. Egy redőny megfelelő használatával azonban sokat tehetünk azért, hogy ilyesmi ne következzen be, ha pedig motorizáljuk és automatizáljuk a működésüket, még hatékonyabbá tehetjük őket!

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák