Kedves Ügyfeleink! Május 23. és június 5. között fejlesztési munkálatok miatt korlátozottan vagyunk elérhetőek.

Az okosotthon nem más, mint egy olyan, mindennapi használatra kialakított ház, amely a legmodernebb technikai és technológiai megoldások együttesével lehetővé teszi az épületben, illetve az épületen kívül működő rendszerek, valamint a hozzájuk kapcsolódó alrendszerek központi irányítását. Az okosotthon témaköre rendkívül széles, hovatovább a folyamatos újítások révén állandóan változik is, de nagy általánosságban elektronikán, építészeti sajátosságokon, automatizáláson, távközlésen, de még inkább az informatikán alapul. A lényege, hogy távolról, külön-külön vagy egyszerre, esetleg még az interneten keresztül is lehetőségünk nyíljon arra, hogy otthonunk egyes funkcióit irányításunk alá vehessük.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Okos otthon bemutatása

Egy okosotthonban például gombnyomásra irányíthatjuk, vagy automatizálhatjuk háztartási gépeinket, a komplett biztonsági rendszert, a hűtést és a fűtést, de természetesen az árnyékolástechnikai kiegészítőket is, ha azok motorizálásra kerültek, illetve csatlakoztatták őket egymáshoz. Az okosotthon rendszerint egy központi hálózatra épül fel, aminek köszönhetően a belső szoftver, az automatizált technika, valamint a különféle szenzorok segítségével nyílik lehetőségünk arra, hogy házunk a környezetéhez, az igényeinkhez, vagy éppen jelenlétünkhöz igazodva hajtson végre automatikusan bizonyos feladatokat.

Példának okáért, egy jól programozott okosotthonban a fűtés azonnal bekapcsol, ha a hőmérséklet kint vagy bent a beállított Celsius fok alá süllyed, a redőnyök automatikusan leereszkednek, ha kitűz a nap, a kávéfőző pedig rögtön bekapcsol, ha hazaérünk a munkából.

Egy okosotthon tehát rendkívüli módon kényelmes, de mindemellett energiatakarékos megoldás is, hiszen például rengeteg fűtésköltséget takaríthatunk meg főként a csatlakoztatott árnyékolástechnikával abban az esetben, ha úgy állítjuk be redőnyeinket, hogy a nagy hidegben és a nagy melegben a leeresztés révén szigeteljenek. Sőt mi több, a hidegebb időszakban beprogramozhatjuk, hogy erős napfény esetén teljesen felemelkedjenek – a külső napsugárzásból fakadó extra fűtés érdekében –, nyáron pedig a teljes leeresztéssel ugyanettől óvják meg lakásunkat a túlzott felmelegedéstől, hogy sokkal kevesebb ideig legyen szükségünk a klíma használatára.

Egy okosotthon lényege tehát, hogy képes automatikusan működni, és mindezt rendszerint az igényeinkhez igazítva teszi úgy, hogy mindvégig programozható, bővíthető és a saját követelményeinkhez igazítható legyen maximális kényelem, biztonság és energia- megtakarítás társaságában. Az okosotthon mindemellett intelligens is egyben, ezáltal szenzorjai révén érzékeli maga körül a környezetet vagy az emberi jelenlétet, ezáltal programozás nélkül is leereszti a redőnyt, ha sötét van odakint, vagy behúzza a textil árnyékolókat, ha nagy a szél, esetleg vihar készül.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák