Ezért ne írjuk le azonnal a fix keretes szúnyoghálót

2017-03-10
Csancsa árnyékolástechnika

A fix keretes szúnyoghálókról nagyon sokan rossz véleménnyel vannak, holott ez a típusú rovarháló bizonyos esetekben megkerülhetetlen, hovatovább olyan előnyökkel szolgálhat, amit egyetlen másik típus sem képes biztosítani nyílászáróink számára. A fix keretes szúnyoghálók például az egyetlenek, amelyeket kisebb ablakoknál használhatunk, így például a fürdőszoba, a garázs vagy a spájz nyílászáróinál csak rögzített rovarhálókat szerelhetünk fel – legalábbis abban az esetben, ha nincs szükség a háló nyitására.

A fix keretes szúnyoghálóról általában

A fix keretes szúnyoghálók többsége egy speciális, eltérő méretű, szinterezett alumínium profilból áll, méghozzá műanyag sarokelemekkel kiegészülve. A szinterezésnek köszönhetően az efféle szerkezetek rendkívül ellenállóak a Nap káros sugaraival szemben, nem fakulnak ki, nem deformálódnak és így tovább. A rovarhálót a keretbe rendszerint egy gumis befűző szál rögzíti a profil hátsó felén, ezáltal az erősen UV stabil háló nem lesz túlfeszített, ellenáll a szakadásnak és így tovább.

Ezért ne írjuk le azonnal a fix keretes szúnyoghálót

A fix keretes szúnyogháló felszerelhetőségéről és előnyeiről

A fix keretes szúnyoghálók az esetek jelentős többségében kisebb nyílászárókra ajánlottak abban az esetben, ha nincs szükség a mozgathatóságra és az átjárhatóságra, ezáltal például a párkányra tett növényeket kívülről is lehetőség van locsolni és így tovább. Ellenkező esetben a kisebb ablakokra vagy nem szerelhető fel rovarháló, vagy megfelelő méretű nyílászáróknál a rúgós alternatíva javasolható.

Egy fix keretes szúnyogháló legnagyobb előnye, hogy képes résmentesen, mondhatni makulátlanul felfeküdni az ablak és az ajtó keretére, ennek megfelelően minden egyes bogarat, szúnyogot és egyéb rovart, koszt, valamint szennyeződést távol tud tartani otthonunktól.

Ezért ne írjuk le azonnal a fix keretes szúnyoghálót

Az ilyen típusú szúnyoghálók kapcsán a felszerelés előtt érdemes figyelembe venni, hogy az ablakon található-e vízelvezető, illetve hogy az túllóg-e a nyílászáró tokjának szintjén, ilyen esetben ugyanis a fix keretes megoldás nem alkalmazható. Ez főként fa ablakoknál szokott problémát okozni, de ilyen esetekben is van megoldás, mindössze a szúnyogháló keretét ki kell emelni a vízelvezetőn kívüli síkra, vagy ha ez nem valósítható meg, akkor a vízelvezető méretének csökkentését kell megoldani.

A fix keretes szúnyoghálót általában 1,2 x 1,2 méteres nyílászárókig ajánlják, ugyanis ez az a méret, amelynél a háló még tökéletesen kifeszíthető a keretben, nem hullámosodik meg, és minden más esztétikai szempontnak is megfelel. Természetesen nagyobb méretben is kivitelezhető, de ilyenkor vastagabb profil ajánlott hozzá.

A keret kapcsán tudni kell, hogy festett alumíniumból készül, ami nemcsak rendkívül tartós, hanem szabadon testre szabható, ezáltal bármilyen nyílászáróhoz hozzáigazítható, így kérhető egyszerű fehér, barna, de akár fa mintázattal is, aminek jóvoltából egy fából készült nyílászáróhoz is képes tökéletesen illeszkedni. A keret a könnyűfém szerkezetből kifolyólag egyébiránt teljesen rozsdamentes, és csavarokkal rögzíthető az ablakokhoz úgy, hogy az utólagos felszerelés esetén is tökéletesen illeszkedjen az eddigi nyílászáróhoz.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák