Hol helyezkedik el a motorizált redőny motorja?

2018-11-22
Csancsa árnyékolástechnika

A modern árnyékolástechnika világában egyre jelentősebb szerepet kap a motorizálás, ezáltal a motoros redőnyök alkalmazása teljesen hétköznapivá vált a piacon. Nem véletlenül, hiszen egy lényegesen kényelmesebb és biztonságosabb, hosszabb távon pedig ráadásul még költséghatékonyabb megoldás is a gurtnis alternatívához képest, azonban mégis rengetegen tartanak tőle, mert míg a kézi működtetés teljesen egyértelmű, hiszen biztosan mindenki látott és használt már hasonlót, addig a motorizált technika egészen újszerű. Emiatt sokaknak rengeteg kérdése is van a motorizált redőnyök kapcsán, különös tekintettel az elektromotor elhelyezkedésére és méreteire vonatkozóan. Ezzel kapcsolatban gyűjtöttük össze az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat!

Hol helyezkedik el a motorizált redőny motorja?

Hová kerül az elektromotor?

Az elektromos redőny kapcsán a leendő vásárlók egyik legnagyobb félelme alighanem olyan tévhiteken alapul, minthogy a nagy elektromotor majd a lakásban duruzsol a fülükbe, vagy elcsúfítja otthonunk belső megjelenését, holott egy ilyen típusú árnyékoló kinézete sokkal esztétikusabb, mint a gurtnis megoldásoké. Ennek az oka, hogy az elektromos motor minden esetben a lakáson kívül elhelyezkedő redőnyszekrénybe kerül beépítésre, ezáltal sem belül, sem kívül nem veszünk észre belőle semmit, legfeljebb azt, hogy nem található a tokszerkezeten keresztül bevezetve a megszokott gurtni. Az elektromotor tehát biztosan nem zúg a fülünkbe – működése gyakorlatilag teljesen hangtalan –, otthonunknak pedig sem a belső, sem a külső megjelenését nem csúfítja el, lévén egyáltalán nem is látszik.

Mennyivel növeli a méretet?

A motor elhelyezkedése mellett sokakban kételyeket vet fel az is, hogy ez a technológia mennyivel növelheti meg a redőnyök méretét? Szerencsére ma már ilyesmitől sem kell tartanunk, hiszen egy miniatürizált technológiáról beszélünk, aminek jóvoltából az elektromotor mellett sem a tokszerkezet, sem a redőnyszekrény méretei nem változnak, tehát árnyékolóink megjelenése ugyanolyan esztétikus marad, mint a gurtnis megoldásoknál. Egy motorizált redőny tehát nem befolyásolja sem az árnyékolás minőségét, sem a kilátást, ránézésre ugyanolyan hatást kelt, mint egy gurtnis alternatíva.

Miért előnyös egy motorizált redőny?

Bár a fenti kérdéseket megválaszoltuk, a tévhiteket eloszlattuk, a motorizált redőnyökkel szembeni bizalmatlanság azonban tapasztalataink szerint még mindig gyakran túl nagy az emberek között. Ennek az oka leginkább a fentiekben már említett problémában, a technológia újszerűségében keresendő, valamint abban, hogy sokak számára nem teljesen egyértelmű, mitől is előnyösebb a hagyományos megoldásokhoz képest egy motorizált árnyékoló!

Kezdjük a legalapvetőbb különbséggel, ami a kényelem, hiszen egy motoros redőnyt fali kapcsolóval vagy távirányítóval egyaránt irányíthatunk, akár az ágyból fekve is, miközben ugyanúgy szabályozhatjuk a fényáteresztést, csak éppen gombokkal és nem a gurtnival. Ezen felül a motorizált redőnyök egyszerűen automatizálhatók, néhány kiegészítő szenzorral tehát könnyedén önműködővé tehetjük őket, így például a fényhez vagy a szélhez igazíthatjuk mozgásukat, amivel nemcsak a nyílászáróink kapnak nagyobb védelmet, hanem a dinamikus mozgás a rezsiköltségünkön is megmutatkozik majd. Egy termosztáttal összehangolva ugyanis a napsugarakat télen is teljes mértékben felhasználhatjuk otthonunk melegítésre, miközben a fűtés kikapcsolhat vagy takarékra kerülhet, de ha lemegy a Nap, a redőnyök automatikusan leereszthetnek, ezzel elősegítve, hogy a kellemes meleg megmaradjon a lakásban.

Ritkán hangoztatják, pedig egyáltalán nem elhanyagolható, hogy egy motorizált redőny a vagyonvédelem terén is az egyik leghatékonyabb árnyékoló! Erős alumínium szerkezete alapvetően képes távol tartani otthonunktól a betörőket, de a beépített motorfék a feltolás ellen is megfelelő védelmet biztosít, míg a fizikai ellenállás mellett a megtévesztésben is fontos szerepet játszhat. Az automatikusan működő redőnyökkel ugyanis akár hetekre magára hagyhatjuk otthonunkat anélkül, hogy bárkinek, ezáltal például egy illetéktelen behatolónak feltűnne, hogy teljesen üresen áll a ház.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák