Idén is a redőny volt az árnyékolók sztárja, el is mondjuk, hogy miért!

2017-11-30
Csancsa árnyékolástechnika

A redőny hosszú évek óta az egyik legkedveltebb árnyékoló Magyarországon, aminek az oka sokak számára elég egyértelmű, rengetegen azonban mégsem értik, hogy miért. Még mindig akadnak ugyanis, akik úgy vélik, hogy egy sötétítő függönnyel ugyanazt a hatást lehet elérni, mint egy redőnnyel, azonban nem véletlenül lett idén is a redőny az árnyékolók sztárja, egy egyszerű függönyhöz mérten ugyanis lényegesen több pozitívumot lehet felsorolni mellé. Hogy melyek ezek?

1. Ár-érték arányban verhetetlen

Kezdjük rögtön a leginkább kézenfekvővel, ami az ár-érték arány. Egy redőny nagy általánosságban kiváló befektetés, ha azt vesszük alapul, hogy az általános árnyékolás mellett milyen sok egyéb előnnyel is rendelkezik. Rengetegen mindmáig úgy tekintenek ugyanis a redőnyre, mint egy árnyékolóra, ami télen és nyáron egyaránt távol tartja a kíváncsi tekinteteket, de ennél egy efféle szerkezet azért lényegesen több dologra képes, hiszen áráért cserébe extra védelmet, szigetelést, stílust és biztonságot is kapunk.

2. Hozzásegít a szigeteléshez

Segítséget nyújt például abban, hogy nyílászáróink extra szigetelést kaphassanak, hiszen a redőnypalást teljes leeresztésével egy plusz réteget vonhatunk az ablaküveg elé, ami nem engedi, hogy a nagy szél vagy a hideg közvetlenül érje a lakás legérzékenyebb hőátadási pontját. Legyen szó akár műanyag-, akár alumínium redőnyről, a szigetelés tekintetében mindkettő rendkívül hatásos.

Idén is a redőny volt az árnyékolók sztárja, el is mondjuk, hogy miért!

3. Felöltözteti a lakást

Elmúltak azok az idők, amikor egy műanyag vagy egy alumínium redőny csak fehér és szürke színű lehetett. Ma már a szivárvány szinte minden árnyalatában pompázhatnak árnyékolóink, így a homlokzatunk színéhez leginkább igazodó típust választhatjuk magunknak, amivel szó szerint felöltöztethetjük a lakást.

4. Védelmet nyújt a betörők ellen

A mai, modern alumínium redőnyök annyira masszív szerkezettel rendelkeznek, hogy még erőszakos behatolás esetén is képesek egy bizonyos pontig ellenállni a betörők próbálkozásainak. Sőt mi több, a redőnyök feltolás elleni védelmet is kaphatnak, aminek hála a műanyag és az alumínium típusok egyaránt kielégítő biztonságot garantálnak, ha valaki az ablakon keresztül szeretne illetéktelenül behatolni otthonunkba.

Idén is a redőny volt az árnyékolók sztárja, el is mondjuk, hogy miért!

5. Egyszerű kezelhetőség manuálisan és motorikusan

Szintén rengetegen azért ódzkodnak a redőnyöktől, mert még mindig bennük vannak a régi, fából készült szerkezetek kezelhetetlenségeinek rossz emlékei. A modern redőnyök azonban nemcsak halkabbak és kompaktabbak, hanem mindezen felül kezelésük is könnyed, szakszerű beépítés esetén így ritkábban akadnak be és szakadnak le, sőt mi több, könnyedén motorizálhatók is. Utóbbi esetében egyetlen kapcsolóval vagy távirányítóval tudjuk majd vezérelni árnyékolónkat, szenzorokkal kiegészítve pedig akár automatizálhatjuk is működését.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák