Így lesz a redőnnyel pihentetőbb az alvás

2018-08-23
Csancsa árnyékolástechnika

A háztartások az esetek jelentős többségében azért vásárolnak redőnyt a nyílászárókra, hogy egyrészt megóvják magánéletüket a kíváncsi tekintetektől, másrészt pedig a nagy nyári melegek idején kellemes értékek között tartsák a lakás hőmérsékletét. Csak kevesen vannak azonban, akik már kezdetben is úgy adnak le rendelést egy árnyékolóra, hogy azzal az alvásminőség javítása, a pihentetőbb alvás elérése a cél, holott a modern alumínium redőnyökkel ez is elérhető lesz. Lássuk, hogy mivel képesek biztosítani mindezt!

A 100 százalékos fényzárás nem hazudik

A redőnyről köztudott, hogy az egyetlen olyan árnyékoló a piacon, mely képes 100 százalékos fényzárást produkálni. Egy megfelelő minőségben telepített redőnnyel – melynek teljes egészében leengedhető a palástja, lécei nem ferdék, hanem teljesen egymásba érnek –, akár tűző napsütésben is éjszakai sötétséget teremthetünk bármilyen helyiségben. Amint pedig számtalan kutatás bebizonyította már a múltban, a pihentető alvás egyik alapja a teljes sötétség, hiszen ilyenkor tudja agyunk a legkönnyebben kikapcsolni magát. A fényzárás kifejezetten előnyös lesz éjszakai műszakban dolgozók, valamint kisgyermekes családok számára is, miközben ezzel a belső hőmérsékletek egyaránt sokkal jobban szabályozhatók hőhullámok idején.

Kánikulában is pihentető alvást kínál

Amennyiben egy jó minőségű alumínium redőnyt vásárolunk magunknak, nem árt tisztában lennünk vele, hogy a redőnylécek belsejét nem levegő, hanem egy speciális szigetelőanyag tölti ki. Ennek a célja nem más, minthogy ne csak a napsugarakat tartsa távol, hanem ezzel egyetemben a nagy meleget is, az árnyékoló nélküli szobákhoz mérten tehát akár 5-6 Celsius fokkal is hűvösebben tartható az a helyiség, amit egy alumínium redőny véd. Ez a pihentető alvás szempontjából pedig óriási előnyt jelent, hiszen köztudott, hogy a nagy melegben a szervezet képtelen megfelelően kikapcsolni.

Csökkenti a kintről jövő zaj mértékét

A mély alváshoz sokak számára elengedhetetlen a nagy csend. Bár a városokban vagy a forgalmas utak mellett élők bizonyára megszokták már, hogy kisebb zajban kell álomra hajtaniuk a fejüket, azonban ezen a téren kisebb eltérések is befolyásolhatják a nyugodt pihenést. Egy redőny ebben a tekintetben is pozitív változást hozhat, hiszen a hőszigetelés miatt a lamellákba került speciális kitöltő anyag a zajszigetelés szempontjából egyaránt nagyon előnyös, ezáltal teljesen leengedett állapotban a vastag palást képes jelentős mértékben megszűrni a kinti zajokat. Ennek az oka, hogy a hanghullámok már eleve tompítva érkeznek el az ablaküvegekhez, melyek szigetelésük függvényében még tovább csillapítják őket, ezáltal olyan hangerővel érnek el hozzánk, hogy az még az éberen alvók számára sem lesz zavaró.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák