Mennyire befolyásolja a szellőzést egy szúnyogháló?

2018-09-06
Csancsa árnyékolástechnika

A nyári időszakban, amikor sok család számára csak az éjszakák hoznak egy kevéske felfrissülést, elkerülhetetlen, hogy nyitott ablaknál aludjunk. Ezzel csupán egyetlen probléma van: ha nem készültünk megfelelő rovarvédelemmel, akkor pihenésünket sokszor zavarhatják meg szúnyogok, bogarak és más betolakodók. Rengetegen védekeznek ez ellen különféle elektromos eszközökkel, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ha valaki száz százalékos hatásban bízik, akkor elengedhetetlen lesz egy szúnyogháló felszerelése.

Minimális hatás a szellőzésre

Sokan vannak, akik azért nem rendszeresítenek otthon szúnyoghálókat, mert attól tartanak, hogy ez a kiegészítő esetleg meggátolja a lakás szellőzését, amivel kapcsolatban bátran kijelenthetjük, hogy egy rendkívül általános tévhit. Bár a sűrűn fonott szúnyoghálók minimálisan valóban befolyásolják a szellőzés mértékét, de ezt legfeljebb akkor érezzük, amikor odakint még a szél sem lengedezik, vagyis óriási a fülledtség.

Mennyire befolyásolja a szellőzést egy szúnyogháló?

Ilyen esetekben előfordulhat, hogy a szúnyogháló elhúzásával – már amennyiben elhúzható modellel van dolgunk –, jobban érezzük a levegő áramlását, de otthonunk teljes átszellőzését egyáltalán nem befolyásolja, maximum kis mértékben lassítja, cserébe viszont biztonságban leszünk a bogaraktól, a pókoktól és az egyéb rovarféléktől. Fontos továbbá, hogy szeles időben már például egyáltalán nem érezni, hogy szúnyogháló van az ablakokon, hiszen a huzat ugyanúgy átsüvít a kis lyukakon, mintha semmi sem lenne ott.

Árnyékolásra nem alkalmas

A szúnyoghálók kapcsán meglepően gyakori tévhit, hogy árnyékolásra is alkalmasak, azonban a fenti gondolatmenet továbbvitelével érdemes ezt is gyorsan elfelejteni, hiszen ezek a vékony hálók gyakorlatilag teljesen átlátszók, a kilátást sem zavarják, a friss levegőt is átengedik, tehát adja magát a kérdés: pontosan mivel tudnának árnyékolni? Bár a szúnyogháló valamennyit felfog a napsugárzásból, minimálisan halvány árnyékot is képes adni, ez azonban messze elmarad a kifejezetten ebből a célból alkotott árnyékolók tulajdonságaitól.

Milyen lehetőségeink vannak?

Amennyiben szeretnénk otthonunkra szúnyoghálót, számtalan típus közül válogathatunk! A legnagyobb biztonságot a fixen rögzíthető változatok adják, melyek egy külső kerettel pár perc alatt telepíthetők szinte bármelyik nyílásrázóra, melynél nem fontos az átjárhatóság. Választhatók mindemellett rolós szúnyoghálók is, amik redőnybe építve – úgynevezett kombiredőnyként –, vagy külön, külső tokos szerkezetként egyaránt alkalmazhatók. Előnyük, hogy bármikor fel- vagy elhúzhatók, ezáltal könnyedén átjárható marad mellettük egy erkélyajtó, vagy megöntözhető a párkányon nevelgetett virág, azonban hátrányuk, hogy ilyenkor bejuthatnak otthonunkba a rovarok. Ajtók esetében a legjobb megoldás egyébiránt a pliszé szúnyogháló, mely harmonikaszerű kialakítással biztosítja a lakók számára a folyamatos mozgathatóságot, ezáltal lakásunk egy pillanatnál tovább soha nem marad védtelen a rovarokkal szemben még egy gyakran használt ajtó esetében sem.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák