Mitől függ az alumínium redőny ára?

2018-05-31
Csancsa árnyékolástechnika

A megfelelő árnyékolók kiválasztása minden család és háztartás számára egy rendkívül fontos esemény, mely számtalan buktatóval és nehézséggel járhat együtt. Az egyik ilyen, hogy milyen árnyékolókat válasszunk magunknak és kiktől, hiszen a piacon megannyi gyártó kínálja termékeit a lehető legkülönfélébb színek, árak, tulajdonságok és minőség társaságában, ami azt jelenti, hogy nagyon könnyű rosszul választani.

Ez különösen igaz egy alumínium redőny esetében, hiszen objektíven szemlélve sem beszélhetünk egy olcsó árnyékolástechnikai kiegészítőről, ezáltal a választáskor gyakran szempont sokaknak az alacsony ár. Mindeközben azonban bele sem gondolunk abba, hogy a kapott terméktől évtizedeken át tartó, meghibásodásoktól mentes árnyékolást várunk, a vásárlástól számítva pedig még évek múltán is élvezhessük a termék által kínált előnyöket. Éppen emiatt fontos, hogy mielőbb megvizsgáljuk egy alumínium redőny árképző elemeit, felhívjuk a figyelmet azokra a tényezőkre, melyek rögtön zsákutcát jelenthetnek a témában.

Kerüljük el a legolcsóbbat!

Bár elcsépelt közhelynek tűnik, az alumínium redőnyök piacára tökéletesen igaz a jól ismert frázis, miszerint az olcsó húsnak híg a leve. Mint a bevezetőben már kimondtuk, a redőnyvásárlást mindig hosszú távra tervezzük, és mivel azt már eldöntöttük, hogy alumínium árnyékolókat szeretnénk magunknak – vagyis hajlandóak vagyunk több pénzt áldozni kényelmünkért és a minőségért –, ne ragadjunk le rögtön a legolcsóbb kategóriánál. Az olcsó ugyanis ebben az esetben könnyedén drágább lehet, ha hosszabb távon tekintünk rá!

Mitől függ az alumínium redőny ára?

Ennek az oka, hogy az alacsony árkategóriás alumínium redőnyök rendszerint nem garantálnak prémium minőséget, sőt nem is napi szintű- vagy hosszabb távú használatra tervezték őket. Emiatt nagyon fontos, hogy rögtön legalább a középkategóriából válogassunk magunknak, hiszen ezek többnyire nem sokkal drágábbak, mint a legolcsóbb vonalból érkező termékek, ellenben rendeltetésszerű használat mellett garantáltan éveken keresztül megbízhatóan árnyékolják otthonunkat, és nem kell 4-5 évente cserélni őket. Ezáltal egy egyszerű képlettel kiszámolhatjuk, hogy mikor járunk jobban: ha egy drágább alumínium redőnyt veszünk 10-15 évre, vagy egy olcsóbbat, amit 4-5 éves ciklusokban cserélnünk, de legalábbis garantáltan javíttatnunk kell?

Megbízható forgalmazó és garanciális termék

Ha tudatosítottuk magunkban azt, hogy nem szeretnénk egy olcsó kategóriás alumínium redőnyt, még akkor sem értünk túl az összes buktatón, ami ránk vár, hiszen belefuthatunk például egy olyan vállalkozóba, aki eleve át szeretne verni minket. A megfelelő kiválasztott kapcsán rendkívül fontos, hogy a cég mögött több éves szakmai múlt és tapasztalat, valamint megbízható és rendezett működés álljon. Hogy bízhatnánk meg például egy olyan vállalkozásban, amelyik nem közöl referenciaanyagot, nem ad lehetőséget a leendő vásárlónak több fronton a kapcsolatteremtésre és nem rendelkezik egy informatív weboldallal sem? Nyilván sehogy, és ha belegondolunk, ez később a garancia kapcsán is visszüthet, hiszen miként ígérhetne 3 év garanciát egy vállalkozás a munkájára, ha alig 1 éve működik? Ez nyilván hatalmas kockázat a részünkről, hiszen bizonyos esetekben akár százezreket bukhatunk el csak azzal, ha rossz cég mellett voksolunk.

Ne feledkezzünk meg továbbá arról sem, hogy rengeteg vállalkozás dolgoztat képzetlen, tapasztalatlan szerelőket, aminek az okai a legtöbbször a spórolásban keresendők. Ez azért jelentős probléma, mert az alumínium redőnyök beépítése nagy szakértelmet igényel. Elméletben talán nem nehéz felcsavarozni egy külső tokos típust, sőt a vakolt változatot sem, azonban a gyakorlatban olyan hibák jöhetnek elő, melyek miatt csakhamar érvényesítenünk kell garanciális igényeinket. Már amennyiben megfelelően lepapíroztunk mindent az adott vállalkozással, illetve annak képviselői nem tűntek el. A minőségi szerelés legalább olyan fontos egy alumínium redőny esetében, mint a megfelelő típus kiválasztása!

Mi határozza meg az alumínium redőny árát?

Egy alumínium redőny árát leginkább az imént említett dolgokon túl számtalan egyéb tényező is befolyásolhatja. Az olcsóbb ugyanis nem véletlenül olcsóbb, a drágább pedig nem véletlenül drágább, így ha külsőleg talán nincs is különbség közöttük, az alkatrészek terén már jelentős minőségbeli eltéréseket tapasztalhatunk, és bátran beletörődhetünk, hogy az anyagspórolás éppen a mozgó, avagy elhasználódásra alkalmas alkatrészekben érhető tetten. Ezek ugyanis a legfontosabb árképzői az alumínium redőnyöknek, így a palást, a tengely, a lefutók, a gurtni, valamint a többi kisebb-nagyobb, gyakran nem is látható elemek mellett. A gyártók nyilván csak ezeken tudnak spórolni, éppen ezért jelentek meg a piacon a különféle kategóriák.

Mitől függ az alumínium redőny ára?

Nyilván árképző még a gyártó szempontjából az is, hogy milyen színkombinációval kérjük az adott redőnyt, akarunk-e hozzá feltolás elleni védelmet, szúnyoghálót – ez az úgynevezett kombiredőny –, illetve szeretnénk-e motorizálni az árnyékolót a kényelmesebb működtetés, esetleg a későbbi automatizálás reményében? Ezek kisebb-nagyobb mértékben, de megnövelhetik a végleges árcédulára írt számot.

Az alumínium redőny árát közvetlenül nem, de közvetetten jelentős mértékben megemelhetik olyan tényezők is, minthogy szakemberek végzik-e a beépítést vagy egyszerű hétvégi szerelők, hogy mekkorák a gyártó, illetve a forgalmazó fenntartási és telephelyének költségei, végül, de nem utolsó sorban pedig a jogszabályba foglalt adóterheket is részben a vásárlók fizetik meg.

Mitől függ az alumínium redőny ára?

Ha egy prémium minőségűnek hirdetett alumínium redőny túl olcsónak tűnik a piaci átlagárhoz mérten, akkor nagy valószínűséggel a fentiek valamelyike kapcsán valamiféle trükközés zajlik. Jellemző például, hogy sokan olcsó árnyékolókat próbálnak meg magasabb minőségűként beállítani, vagy olyan szakemberekkel szereltetni, akik nem tudják megfelelően beállítani a redőnyöket, ezáltal azok idő előtt meghibásodnak. Még gyakoribb az adóval, a számlázással való trükközés, ami talán olcsóbb módja a folyamatnak, azonban egy ilyen tisztességtelen ajánlat felvetését követően miként bízhatnánk meg az adott vállalkozóban például a leendő garancia tekintetében, hiszen lebukás esetén a cég eltűnik, és mehetünk a bíróságra, ha érvényesíttetni akarjuk szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Amennyiben valaki megfelelő árakon kínálja az alumínium redőnyöket, az nyilván a saját hasznából farag le, ergo nincs azonnal nagy pénz, de hosszabb távon az elégedett vevői kör, a megbízhatóság, valamint az évtizedes magabiztos és folyamatos piaci jelenlét, hovatovább a maximális minőségre való törekvés meghozza a gyümölcsét. Itt a Csancsa Bt-nél is pontosan erre törekszünk idestova több mint 15 éve!

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák