Nem is gondolnád, hogy mit tud egy szúnyogháló!

2017-02-08
Csancsa árnyékolástechnika

A szúnyoghálót az emberek többsége azért kéri nyílászárójára, hogy a legmelegebb nyári időszakban is nyugodtan tudjon szellőztetni úgy, hogy otthonát ne lepjék el a kellemetlen rovarok, amelyek zavarják az alvást, valamint fájdalmas csípéseket és egyéb kellemetlenségeket okoznak. Kevesen tudják azonban, hogy a szúnyoghálók – pláne bizonyos specializált változataik – ma már ennél sokkal többre is képesek. Hogy mégis mire? Lássuk!

1. Megszűri a pollent!

Bár nyilvánvalóan nem olyan hatásosan, mint egy pollenszűrővel ellátott klímaberendezés, de a speciálisan apró szemű szúnyoghálók képesek arra, hogy megszűrjék a pollen egy jelentős részét. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ha elhúzzuk a szúnyoghálót, akkor egyet sem fogunk tüsszenteni, illetve nem könnyezik majd a szemünk, vagy nem folyik az orrunk, ellenben az ebből fakadó kellemetlen tünetek határozottan csökkenő tendenciát mutatnak majd, amit az allergiától szenvedők azonnal észrevesznek.

Nem is gondolnád, hogy mit tud egy szúnyogháló!

2. Kint tartja a szmogot!

Habár egy forgalmas út mellett vagy egy nagyvárosban nyilván nem jelent túl sokat, de a szúnyogháló képes arra, hogy a pollen mellett a légszennyezés egy részét, a szmogot is távol tartsa a lakástól. Ezt persze ne úgy képzeljük el, hogy ha elhúzzuk a szúnyoghálót, akkor nem érezzük majd a kellemetlen kipufogógáz szagát, éppen ellenkezőleg, ugyanúgy érzünk mindent, de a statisztikák szerint sokkal kevesebb káros anyag jut be a lakásba akkor, ha szellőztetés során a szúnyogháló le van húzva.

3. A káros napsugárzás ellen is véd!

Még a legnagyobb résekkel rendelkező szúnyogháló esetében is észrevehető, hogy erős napsugárzás esetén árnyékot ad, ami azt jelenti, hogy kisebb vagy nagyobb mértékben, de képes megszűrni a napfényt. Ez nemcsak azért fontos, mert így kevésbé melegszik majd fel otthonunk, hanem azért is, mert a fény mellett az UV-sugárzás egy jelentős részét egyaránt kint tartja, így például bútoraink és berendezési tárgyaink nem fakulnak meg olyan könnyen, mint normál esetben.

Nem is gondolnád, hogy mit tud egy szúnyogháló!

4. A szemét sem jut be a lakásba!

Aki erdő, park vagy csak magas fák mellett lakik, az bizonyára nagyon jól tudja, hogy szellőztetéskor – pláne nagy szél esetén – rengeteg szemét juthat be általuk a lakásba. A szúnyogháló segítségével azonban ezt is könnyedén kiküszöbölhetjük, hiszen ha a rovarháló le van húzva, akkor sem levelek, sem termések, sem ágacskák, sem egyéb növényi szemét nem juthat be otthonunkba a nyitott nyílászárón át.

5. Védi az ablakokat!

A szúnyogháló nagy előnye mindemellett, hogy képes védelmet garantálni nyílászáróink számára, még ha ez nem is olyan jelentős, mint például egy redőny esetében. A lehúzott rovarháló ugyanis megállítja az ablakot megkarcoló, esetleg megrepeszthető kisebb kavicsokat vagy faágakat, de úthoz közeli házak esetében felfogja a kosz egy jelentős részét, hovatovább jégeső vagy más veszélyes időjárási jelenség idején is képes egy extra védő réteget biztosítani ablakaink számára.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák