Tudta, hogy ma már bármilyen színben pompázhat egy szalagfüggöny?

2017-07-20
Csancsa árnyékolástechnika

A szalagfüggönyökről nagyon sok embernek valamiért az orvosi rendelők és a rideg irodaházak jutnak az eszébe, ami nem véletlen, hiszen ez a típusú árnyékoló sokáig ebben a környezetben volt elterjedt, azonban az utóbbi években drasztikus mértékben változott a helyzet. Ennek az oka leginkább az, hogy míg korábban, a szalagfüggöny meghonosodásának idején szinte csak fehér színben volt elérhető a piacon ez az árnyékoló – nagyjából úgy, mint a redőnyök –, addig a későbbiekben jöttek az újabb és újabb színárnyalatok. Ma pedig már ott tartunk, hogy szinte csak az ízlésünk szabhat határt annak, hogy milyen színben pompázzon egy efféle kiegészítő.

Tudta, hogy ma már bármilyen színben pompázhat egy szalagfüggöny?

Szalagfüggöny a szivárvány minden színében

A szalagfüggönyök nagy előnye tehát, hogy ma már bármilyen színben kérhetők, de nemcsak árnyalatuk, hanem alapanyaguk és mintázatuk típusa is külön megválasztható, ezáltal léteznek hagyományos, drapp hatású, vagy különféle mintázatokkal ellátott típusok is. Természetesen egy szalagfüggöny megjelenését nem annyira a minta, mint inkább a szín határozza meg, hiszen ezzel tud illeszkedni nyílászárónk, vagy a belső falak színéhez, esetleg a szoba hangulatához, megálmodott atmoszférájához, amelyben a sötétítők mindig is rendkívül fontos szerepet játszottak.

Tudta, hogy ma már bármilyen színben pompázhat egy szalagfüggöny?

A szalagfüggöny esetében sincs ez másként, ezáltal nyugodalmas környezet varázsolható például a kékes és zöldes árnyalatú lamellákkal, de meleg hellyé varázsolhatjuk otthonunkat a sárga és piros színekkel. Ezen felül míg a barnás árnyalatokkal természetes hatást kelthetünk – közkedvelt és ajánlott fa nyílászárók mellé –, addig a modern lakásokban nagyon jól mutat a hagyományos fehér, a bézs vagy a szürke is.

A szalagfüggöny előnyei

  • Teljes mértékben szabályozhatjuk az otthonunkba beeső fény mértékét;
  • nagyobb méretű nyílászárók is árnyékolhatók vele;
  • szerepet játszik a lakás hőmérsékletének szabályozásában;
  • megóvja otthonunkat a kíváncsi tekintetektől nappal és éjszaka is;
  • nyitott állapotban nem gátolja a kilátást;
  • jó ár-érték arányt képvisel;
  • könnyen tisztítható;
  • egyszerűen szerelhető;
  • plafonra és falra is felhelyezhető;
  • szinte bármilyen színben választható.
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák