Zsaluzia ősszel? Mondunk 5 okot, amiért jó választás lesz!

2017-11-16
Csancsa árnyékolástechnika

A zsaluzia egyike azoknak az árnyékoló-típusoknak, amivel kapcsolatban a legtöbb embernek a nyári időszak jut eszébe, azon belül is kizárólag az a tulajdonság, hogy a külső lamellák képesek hatásosan megfogni a napsugarakat még mielőtt azok elérnék az ablakokat. Márpedig a zsaluzia egy olyan árnyékoló, ami nemcsak nyáron, hanem ősszel is rendkívül jó szolgálatot tehet a nyílászárók előtt. Hogy milyen formában? Lássunk öt vitathatatlan tényezőt:

1. Megfogja a szelet!

Akár teljesen, akár részlegesen zárt állapotban, de a zsaluzia egy elég határozott és masszív extra réteget biztosít a nyílászárók számára, aminek köszönhetően vagy teljes egészében felfogja a szelet, vagy megtöri az erős lökéseket. Ez a szigetelés szempontjából rendkívül fontos lehet, hiszen a szél nem éri el közvetlenül nagy erősséggel az ablakot, így az sokkal jobban el tudja majd látni a feladatát.

2. Extra szigetelést biztosít!

Zsaluzia ősszel? Mondunk 5 okot, amiért jó választás lesz!

Merthogy a zsaluzia extra szigetelést is képes biztosítani! Ehhez ugyan teljesen össze kell zárni a lamellákat, illetve a legjobb, ha valamelyik speciális Z- vagy S-lamellás típust választjuk belőle, de ezzel a feltétellel közel ugyanolyan szigetelőhatást érhetünk el, mint egy redőnnyel.

3. Akár a zajt is megszűri!

Amennyiben S-lamellás zsaluziát választunk magunknak, abban az esetben biztosak lehetünk abban, hogy lécek a záródást követően nemcsak a fényt szűrik majd meg, illetve nemcsak plusz hőszigetelést garantálnak, hanem a zajt is megszűrik. Ez pedig az őszi időszakban, amikor odakint korán sötétedik, a forgalmasabb helyeken különösen nagy pozitívumot jelent, ha például nyugodtan szeretnénk pihenni vagy tévézni a lakásban.

4. Védi a nyílászárókat!

Zsaluzia ősszel? Mondunk 5 okot, amiért jó választás lesz!

Az ősz jellemzően a nagy szelek időszaka, amikor lehullnak a fákról a levelek és a kisebb- nagyobb faágak. Ha olyan helyen lakunk, ahol a közelben rengeteg a fa, abban az esetben a zsaluzia felszerelése nagy pozitívum az őszi időszakban, mert megvédi ablakainkat a levelek és ágak által okozott karcolásoktól. Bár ezek túl nagy kárt a nyílászárókban nem tudnak tenni, de előidézhetnek olyan mikro-karcolásokat, amelyek hosszabb távon egyre csúnyábbá tehetik az üveg felületét, illetve zavarhatják az átláthatóságot.

5. A kíváncsi tekinteteket sem engedi át!

A megfelelő nyílászáró kiválasztásakor az őszi szezonban arra is gondolnunk kell, hogy korán sötétedik odakint, ezáltal hamar villanyt kell kapcsolnunk, ami sötétítőfüggöny és egyebek hiányában azt jelenti, hogy az életünk, a délutánjaink és az estéink nyitott könyvet jelentenek a járókelők számára. Kivéve, ha zsaluziát használunk, ezzel az árnyékolóval ugyanis zárt lamellákkal teljesen kint tarthatjuk a kíváncsi tekinteteket, ezáltal nyugodtan tölthetjük őszi délutánjainkat és estéinket.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák