A külső tokos redőny legnagyobb előnye a telepítéshez kapcsolódó szabadság, lévén építkezéskor, elkészült homlokzatok esetén, régi vagy új nyílászárókon, esetleg egy lakás felújításakor egyaránt alkalmazható.

A vakolható tokos típusokhoz mérten nemcsak olcsóbb megoldás, hanem a szerelés tekintetében is egyszerűbb és gyorsabb konstrukció, miközben a fényzárás, valamint a hőszigetelés terén egyaránt ugyanolyan pozitív tulajdonságokkal rendelkezik. Egyetlen hátránya az esztétika, hiszen tokszerkezetét nem lehet a hőszigetelésbe rejteni, ezáltal a lefutó és a redőnyszekrény is teljes egészében látható marad.

A tokszerkezet nem befolyásolja, hogy maga a redőnypalást műanyagból vagy alumíniumból készül, ezáltal a választás teljes egészében a tulajdonos döntésén alapul, akárcsak a színezhetőség, hiszen az árnyékoló a szivárvány szinte minden árnyalatában tündökölhet.

Szerkezetük az ellenőrzött minőségű alapanyagok jóvoltából kimagasló tartósságot kínál, nem tehet kárt bennük sem az eső, sem a hó, netán a hideg vagy a meleg, hovatovább az UV- sugárzásnak is ellenáll, miközben a száz százalékos fényzárás mellett megtámogatja otthonunk hőszigetelését, vagyonvédelmét, sőt magánéletünk protekciójából egyaránt kiveszi a részét.

Telepítésekor a külső tokos redőnynél rendszerint nem kell falat bontani, ezáltal nincsenek utólagos helyreállítási munkálatok sem, amennyiben pedig az ablaknyílás és a tokszerkezet lehetővé teszi, gyakorlatilag bármilyen nyílászáróra felszerelhető. Ilyenkor a redőnyszerkezet az ablak vagy ajtó tokjához rögzül, vagyis az árnyékoló legtöbb alkatrésze látható marad, azonban megfelelő kialakítás esetén ez a kilátást a legkevésbé sem befolyásolja.

Motorizálhatóság

Akárcsak a vakolható megoldás, a külső tokos redőny esetében is lehetőség van a hagyományos gurtnis kialakítás mellett a motorizálásra, ami rengeteg előnnyel kecsegtet a leendő tulajdonosok számára. Bár a telepítés ilyenkor kicsit körülményesebb, hiszen az elektromos hálózatot el kell húzni a redőnyszekrényben található elektromotorhoz, cserébe azonban fali kapcsolóval vagy távirányítóval is működtethetjük árnyékolóinkat. Ez egyrészt rendkívül kényelmes megoldás, másrészt azonban rengeteg további lehetőséget ad a kezünkbe. Az egyik ilyen az automatizálás, aminek részeként különféle szenzorokkal önműködővé tehetjük árnyékolónkat, mely az időzített beállítások mellett dinamikusan reagálhat a napszakok vagy az időjárás változására. Sőt mi több, egy motorizált redőny csatlakoztatható lesz egy okos otthon szisztémájához, de akár távoli működtetésre is lehetőséget biztosít.

Az árakról

Mindezek a tulajdonságok természetesen jelentősen befolyásolhatják egy külső tokos redőny árát. A motorizálás és az automatizálás talán a két legjelentősebb extra kiadás egy ilyen árnyékoló kapcsán, azonban a végösszeget meghatározza még az alapanyag kiválasztása – műanyag vagy alumínium –, valamint a színezhetőség, hiszen redőnyeink ma már a legkülönfélébb árnyalatokban és kombinációkban állíthatók otthonunk szolgálatába.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák