2017 újra a fa éve lesz az árnyékolók és a nyílászárók terén

2016-12-21
Csancsa árnyékolástechnika

Miután az utóbbi néhány évben minden a műanyag és alumínium nyílászárókról, illetve árnyékolókról szólt, addig már 2016-ban is érezni lehetett a legújabb trendet, amely az előrejelzések szerint 2017-ben teljesedhet ki igazán. A természetesség előtérbe kerülésével ugyanis érezhetően már most egyre nagyobb a kereslet a fából készült nyílászárókra és árnyékolókra, amelyek közül főként a fa reluxák hódíthatnak jövőre. Mindez persze nem meglepő, ha egy kicsit alaposabban is megismerjük az okát!

A fa reluxáról

A fa reluxa kapcsán az elsődleges vonzerőt határozottan a természetesség adja, ezáltal az olyan lakásoknál, amelyeknél a belső tér kialakítása során mindennél lényegesebb a színek összhangja, valamint a natúr anyagok használata, ott nemcsak az ablakok és az ajtók, hanem az árnyékolók tekintetében is lényeges lehet ez az alapanyag. El sem tudnánk ugyanis képzelni szebbet és harmonikusabbat egy trópusi könnyűfából készült reluxánál, amelyeket meghagyhatunk natúr színben, de lakkozhatunk, pácolhatunk, sőt mi több, akár színre is festhetünk.

A fa reluxa habkönnyű trópusi fából készül, ami tömör szerkezetének köszönhetően úgy marad könnyed, hogy közben a masszívság tekintetében sem okoz csalódást. Nyilván egy alumíniumhoz képest a fa reluxa lamellái vastagabbak, ellenben összehúzott állapotban nem takar ki sokkal többet a kilátásból, árnyékoló képessége és tartóssága pedig felveszi a kesztyűt riválisaival. Sőt mi több, ugyanez elmondható az áráról is, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a fa reluxa könnyedén motorizálható, amivel mozgatása könnyeddé, automatikussá tehető.

A fa nyílászáróról

A fa nyílászárók divatba jövetelének oka leginkább ugyanaz, mint a fa reluxa kapcsán: az emberek egyre inkább a természetességet keresik, és ha ezt közel ugyanolyan áron, és ugyanolyan teljesítmény, illetve értékek mellett kapják meg, akkor sokak számára nem kérdés, hogy melyiket válasszák. Nyilván egy fa nyílászáró soha nem lesz olyan olcsó, mint egy műanyag, és a folyamatos gondozás is rengeteg embernek problémát okozhat, de amennyiben ezeken át tudunk lépni, akkor a hőszigetelés tekintetében legalább nem kell kompromisszumokat kötnünk.

A mai, modern fa nyílászárók ugyanis ugyanolyan vastag és továbbfejlesztett üvegekből, valamint ugyanolyan szigetelőrendszerrel, hovatovább vasalással és zárszerkezettel készülnek, mint műanyag társaik, és bár tény és való, hogy a természetes alapanyag miatt drágábbak – mert csak a jobb minőséget szabad megvenni belőlük –, a naturalisztikusságnak azonban sajnos mindig is megvolt az ára.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák