A fa reluxa egy olyan speciális árnyékoló, amelyet esztétikus, barátságos és természetes megjelenése miatt főként azokban az otthonokban alkalmaznak előszeretettel, ahol ezek a szempontok mindennél fontosabbak.

Habár esztétikus és barátságos egy alumínium reluxa is lehet, természetes azonban nem, így főként emiatt választják ügyfeleink egyre többen a kérdéses árnyékoló fából készült változatát, amely amegjelenését tekintve egészen más hatást kelt, mint a népszerűbb, olcsóbb és elterjedtebb fémes változat.

Fa reluxa bemutatása

A fa reluxák egyébiránt vékony és könnyű, ámde nagy szilárdságú faanyagból készülő lamellákkal rendelkeznek, amelyek bár nem feltűnően vastagok, az összehúzást követően lényegesen több helyet foglalnak el, mint az alumínium változatok. Ezt a kompromisszumot azonban rendkívül elragadó, mondhatni egyedi megjelenésével és természetességével egyensúlyozza, valamint azzal, hogy alapanyagát leszámítva szinte minden tekintetben megegyezik az alumínium reluxák sajátosságaival.

A fa reluxa mozgatása

A fa reluxa mozgatása kétféle módon történhet, ezáltal kézi erővel és motorizáltan egyaránt lehetőségünk van rá. Bármelyik alternatíva mellett is döntünk, a reluxák lamelláit lehetőségünk lesz felhúzni – teljesen szabaddá téve ezzel az ablakot –, valamint leereszteni, majd ezt követően az árnyékolást végző lamellák dőlésszögét külön-külön, igényeinknek megfelelően beállítani.

A közhiedelemmel ellentétben a fa reluxa egyáltalán nem nehéz, ezáltal a kisebb nyílászárók esetén mozgatása könnyedén megtörténhet kézi erővel is.

Ilyenkor egy gyöngylánccal gondoskodhatunk a lamella-szerkezet felfelé- és lefelé való mozgatásáról, valamint egy a fejsínhez rögzített mechanizmus révén a lamellák dőlésszögének beállításáról is egy külön pálca segítségével.

Fa reluxa mintadarab

Amennyiben motorizáljuk a folyamatot – nagyobb ablakok vagy ajtók esetén érdemes elgondolkodni rajta –, abban az esetben lényegesen kényelmesebbé és egyszerűbbé válik a fa reluxa mozgatása, hiszen egy fali kapcsolóval, vagy egy távirányítóval, egyetlen gombnyomással tudjuk majd irányítani az árnyékolót. A folyamatot ráadásul automatizálhatjuk is, ezáltal egy külön fényérzékelő szenzorral beállíthatjuk például, hogy a fa reluxa automatikusan leereszkedjen vagy felhúzza magát, ami többek között az első lépés egy kényelmesebb élet, illetve egy okosabb otthon irányába.

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák