5+1 kérdés és válasz a sávrolóról

2017-04-26
Csancsa árnyékolástechnika

A sávroló egy rendkívül modern, praktikus és otthonos belső árnyékoló, ami egyelőre még újdonságnak tekinthető a piacon, ellenben népszerűsége folyamatosan és megállíthatatlanul növekszik. A nagy érdeklődéssel párhuzamosan az emberekben éppen ezért rengeteg kérdés fogalmazódik meg hozzá kapcsolódóan, amelyek közül mi most kiválogattuk a legáltalánosabbakat, hogy ha éppen most szeretnénk sávrolót vásárolni, akkor alaposan fel tudjunk készülni belőle.

1. Képes maximális fényzárásra a sávroló?

Maximális fényzárásra a jelenlegi piacon csak és kizárólag a redőny képes, ezáltal a sávrolóval sem érhetünk el ilyesmit, ellenben ez nem jelenti azt, hogy árnyékolási tulajdonságai elégtelenek lennének. Éppen ellenkezőleg! A sávroló kiválóan képes megszűrni a kintről beszűrődő napfényt, páratlan szabályozhatóságának hála pedig mi dönthetünk arról, hogy mekkora fényt eresszen be a belső helyiségekbe, de teljes sötétséget nem érhetünk el vele napközben.

2. Alkalmazható-e az ablak külső felén a sávroló?

A sávroló egy kifejezetten beltéri használatra megálmodott belső árnyékoló, amit éppen emiatt nem használhatunk kívül, ugyanis az időjárás viszontagságai, főként az eső, a hó, a hőmérsékleti különbségek, de különösen a fagy nagy kárt tenne benne.

5+1 kérdés és válasz a sávrolóról

3. Igényel-e karbantartást a sávroló?

A sávrolót úgy alkották meg, hogy rendeltetésszerű használat esetén élettartama végéig nem kell hozzányúlni karbantartási célból. Bár az árnyékoló esetében így is felléphet meghibásodás, ezt azonban rendszerint könnyen és olcsón lehet orvosolni.

4. Mivel lehet tisztítani a sávroló szövetét?

A sávroló árnyékolását végző szövetanyag egészen hasonló a rolettáéhoz, éppen emiatt tilos például a szerkezetről leválasztva, mosógépben kimosni vagy tisztítószerrel kezelni, mert egy impregnált felületről beszélünk, amit az efféle módszerek súlyosan károsítanak. Éppen emiatt a sávrolót legfeljebb csak portalanítsuk, szennyeződés esetén pedig legfeljebb tiszta vízzel, nedves ronggyal próbáljuk meg kivenni belőle a foltot.

5+1 kérdés és válasz a sávrolóról

5. Hogyan működtethető a sávroló?

A sávroló első ránézésre egy nagyon speciális árnyékoló, aminek működtetése nem tűnik egyértelműnek, pedig lamellái pontosan úgy mozgathatók, mint például egy reluxa, ezáltal ha csak nem motorizált az árnyékoló, akkor gyöngylánccal egyszerűen állíthatjuk a lamellák állását és záródását.

+1. Motorizálható-e a sávroló?

Mint a legtöbb árnyékoló, úgy természetesen a sávroló is könnyedén motorizálható abban az esetben, ha elegendő hely áll a rendelkezésre, illetve a megfelelő helyre tudunk csatornázni hálózati hozzáférést. A sávroló egyébiránt a motorizálást követően vezérelhető fali kapcsolóval, valamint távirányítóval, de beállíthatók vele különféle automatizált működtetési módok is.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák