A reluxa az egyik legnépszerűbb árnyékolók közé sorolható, amely ennek köszönhetően igazán elterjedt a lakosság körében. Népszerűségét elsődlegesen annak köszönheti, hogy képes volt a trendekkel együtt változni és megújulni, ezáltal időről-időre újabb, korszerűbb típusokkal szolgálni otthonaink számára. A mai reluxák így nem csak sokkal masszívabb, tartósabb, hanem mindemellett dizájnosabb és igényesebb szerkezetek is, amelyek működtetését többnyire már gyöngylánccal kivitelezhetjük – ha csak nem motorizált szerkezetről beszélünk –, miközben az árnyékoló teljes egészében illeszkedik a nyílászáró szerkezetéhez is.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Reluxa termékek

Alumínium reluxa

Az alumínium reluxa az esztétikus megjelenésnek, a hatékonyságnak, valamint a rendkívül egyszerű kezelhetőségnek köszönhetően egy kifejezetten népszerű beltéri árnyékolástechnikai megoldás, amely főként lakóházakon és irodákon terjedt el, noha intézmények esetében is egyre gyakrabban találkozni vele. Részletek

Fa reluxa

A fa reluxa egy olyan speciális árnyékoló, amelyet esztétikus, barátságos és természetes megjelenése miatt főként azokban az otthonokban alkalmaznak előszeretettel, ahol ezek a szempontok mindennél fontosabbak. Részletek

Reluxa bemutatása

A reluxák alapanyaga a leggyakrabban a fa és az alumínium. A fa reluxa leginkább régebbi építésű otthonok esetében lehet megfelelő választás, amelyek esetében fontos a természetes anyagok összhangja. Az ilyen típusú reluxák rendszerint trópusi fákból készülnek, hiszen ezek egyrészt rendkívül szárazak és könnyűek, másrészt mégis kellően tömör és csomómentes a szerkezetük.

Reluxa referenciáinkhoz való továbblépéshez kattintson a képre!

Mivel a fa egy élő anyag, ami a megmunkálás után is könnyedén deformálódhat, ezért az ebből készült reluxák alkalmazása nedves és párás helyiségben nem ajánlott. Amit különösen fontos még megjegyezni, hogy a fa reluxa esetén a vastagabb kialakítás miatt az árnyékoló felhúzott állapotban sokkal tömörebb hatást kelt, mint az alumínium, ezáltal jelentős részét kitakarhatja a nyílászáró felső részének.

Az alumínium reluxa jellemzői

Az alumínium lamellákból készített reluxa kedvezőbb ára, praktikussága és sokszínűsége miatt lényegesen elterjedtebb a lakosság körében, hiszen nem csak könnyebb felszerelni, hanem színválasztéka is jelentős. Az alumínium reluxák többféle lamella-szélességgel kaphatók, így a kisebb nyílászárókhoz keskenyebbek, a nagyobbakhoz vastagabbak ajánlottak a megfelelő árnyékolás érdekében. Az alumínium reluxák nagy pozitívuma még, hogy jelentéktelen helyigénnyel rendelkeznek, így felhúzott állapotban is szinte teljesen észrevehetetlenek.

A reluxák előnyei

A reluxáknak számtalan apróbb előnye van, de a legfontosabbak minden kétséget kizáróan a következők:

  • Nagyszerű árnyékoló hatás erős napsütésben is.
  • Maximális színtartóság és UV-ellenállás.
  • Könnyű felszerelhetőség – akár házilag is.
  • Az alumínium esetében kis helyigény és sokféle színválaszték.
  • A redőnyökhöz mérten olcsóbb elérhetőség

A reluxák motorizálhatósága

Csak úgy, mint a legtöbb mai árnyékoló, úgy természetesen a reluxa is könnyedén motorizálható, és például a redőnyhöz hasonlóan kapcsolóval vagy távirányítóval egyaránt vezérelhető, hogy akár az ágy nyugalmából is lehetőségünk nyíljon például beengedni a lakásba a felmenő Nap első sugarait. A motoros reluxa nem csak rendkívüli kényelmet garantál, hanem mindemellett azt is, hogy a lamellák dőlésszögét is irányíthassuk vele, sőt mi több, akár automatizálhatjuk is az árnyékoló működését, ezáltal rögzített időpontban leereszthetjük vagy felhúzhatjuk, de érzékelők segítségével akár a kinti fényhez i igazíthatjuk automatizálását.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák