8 ok, amiért neked is szükséged van egy megfelelő árnyékolóra

2018-08-02
Csancsa árnyékolástechnika

Még mindig rengetegen vannak, akik a beruházás költségeitől, netán a kihasználatlanságtól tartva nem tudják eldönteni, hogy szükségük van-e egy profi árnyékolóra otthonukban, vagy tökéletesen megvannak egy hagyományos sötétítőfüggönnyel. Mivel utóbbi legfeljebb esztétikai kiegészítő, tehát a belső helyiségek megfelelő árnyékolására és hőségszabályozására szinte alkalmatlanok, az alábbiakban összegyűjtöttünk 8 vitathatatlan okot, melyekkel azt taglaljuk, hogy miért is lehet szüksége mindenkinek egy megfelelő kültéri vagy beltéri árnyékolóra.

1. Könnyebb elviselni a nagy meleget!

Az árnyékolók mindenki által ismert és ezáltal legfontosabb előnye nyilván az, hogy segítenek elviselni a nagy hőséget azáltal, hogy távol tartják otthonunktól a forró napsugarakat. Ez különösen igaz az olyan külső árnyékolókra, mint például a redőny, egy jó minőségű műanyag típus ugyanis akár 5-8 Celsius fokkal, egy hőszigetelt alumínium változat pedig 10 Celsius fokkal is csökkentheti kánikula idején az árnyékolt helyiségek hőmérsékletét. Ez olyan jelentős hatás, hogy megfelelő tűrőképesség mellett gyakorlatilag értelmét veszti a klimatizáció.

2. Csökkenti a klímahasználat költségeit!

Amennyiben mégis alkalmazunk otthonunkban klímát, egy jó redőnnyel vagy zsaluziával drasztikusan csökkenthetjük a működéséhez szükséges költségeket, ezáltal általános komfortérzetünk növelése mellett az árnyékolók képesek hosszabb távon az áramszámlával is visszahozni befektetésünket. Egy olyan helyiséget ugyanis értelemszerűen sokkal könnyebb takarékos működéssel hűvösen tartani, amit nem ér folyamatosan forró napsugárzás, ez ugyanis nyáron drasztikusan megemelheti a belső hőmérsékletet.

8 ok, amiért neked is szükséged van egy megfelelő árnyékolóra

3. Nappal is pihentető alvást biztosít!

A legtöbb árnyékoló – de főként a kültéri változatok – rendkívüli mértékben képesek megszűrni a fényt, ezáltal egy jól felszerelt redőny akár száz százalékos fényzárást is garantálhat otthonunk számára. Ez nemcsak a belső hőmérsékletekre van hatással, hanem a pihentető alvást is pozitívan befolyásolja, akár éjszakás műszakban dolgoztunk, akár kisgyermekünk van, a teljes nappali sötétség ilyenkor elengedhetetlen a nyugodt szunyókáláshoz.

4. Nincs több kíváncsi tekintet!

Szinte mindegyik nyílászáróra szerelhető árnyékoló képes az általános fényszűrés mellett arra, hogy megóvja privát szféránkat is a kíváncsi tekintetektől. Ez különösen az esti órákban rendkívül lényeges, amikor odabent égnek a lámpák, és az utcáról gyakorlatilag premier plánban láthatják életünket a járókelők. Akár redőnnyel, akár rolettával, de még egy szalagfüggönnyel is könnyedén elejét vehetjük ennek!

8 ok, amiért neked is szükséged van egy megfelelő árnyékolóra

5. Télen is jó szolgálatot tehet!

A kültéri árnyékolók mellett szól, hogy nemcsak nyáron, hanem a téli időszakban is kiváló szolgálatot tehetnek a hőszigetelés tekintetében. Az ablakok ugyanis jellemzően a legprofibb szigetelés mellett is a legnagyobb problémát jelentik a hőcserélésben, ezáltal nagy szélben vagy hidegben érezhetően húzzák ki otthonunkból a kellemes meleget. Ha viszont ilyen időben leengedünk egy szigetelt alumínium redőnyt, esetleg egy jobb minőségű zsaluziát, ez a hatás jelentős mértékben csökken, amivel fűtési költségeink mérsékelhetők.

6. A zajtól szintén megvéd!

Ritkán hangoztatott előny az árnyékolók kapcsán, hogy többségük kisebb-nagyobb mértékben képes javítani otthonunk zajszigetelési képességeit. A kültéri árnyékolók nyilván ebben is előnyt élveznek – így a zsaluzia és a redőny –, de a beltéri típusok, a szalagfüggöny, sőt még a reluxa és a roletta is csökkentik egy kicsit a kintről beszűrődő zaj mértékét, ami mind a pihenésre, mind az általános komfortra jó hatást gyakorolnak.

7. Kívül-belül feldobhatja a lakást!

Rengeteg emberben él tévhit azzal kapcsolatban, hogy az árnyékolók csak fehér vagy csak szürke színben készülhetnek, a színezett típusok pedig megfizethetetlenek. Ez azonban nem minden esetben igaz, így például egy roletta esetében nincs jelentős különbség egy kellemesen élénk- vagy egy fehér színű változat között, miközben megfelelő árnyalat kiválasztása akár jelentősen módosíthatja egy helyiség megjelenését. Ugyanez igaz a kültéri árnyékolókra, egy barna vagy egy fekete zsaluzia például szó szerint feldobja a homlokzat, ezáltal pedig az egész ház megjelenését.

8 ok, amiért neked is szükséged van egy megfelelő árnyékolóra

8. A vagyonvédelem szempontjából sem elhanyagolható!

Ha redőny vagy zsaluzia mellett döntünk, a fentiek mellett nagyon fontos kiemelni az előnyök kapcsán a vagyonvédelmet. Egy sűrű alumíniumpaláston ugyanis még a legelszántabb betörő is csak nagyon nehezen tudja átküzdeni magát, a megfelelő kiegészítőkkel – például feltolást gátló eszközökkel – pedig ennek a lehetőségét gyakorlatilag nullára csökkenthetjük.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák