Ezért szolgálja a vagyonvédelmet is egy motorizált redőny

2018-10-04
Csancsa árnyékolástechnika

A motorizált redőny kapcsán tény és való, hogy nem egy olcsó befektetés, azonban az általa kínált páratlan kényelem és árnyékolás mellett mégis megéri az árát, ennek az oka pedig nem más, mint a vagyonvédelem. Ez a típusú árnyékoló ugyanis képes több szempontból megtámogatni otthonunk biztonságát, hiszen a betörők általában a nyílászárókon keresztül próbálnak meg bejutni otthonunkba, ezt a tervüket azonban egy motorizált redőny nagyon könnyedén meghiúsíthatja. Hogy miként?

Masszív szerkezete szinte áthatolhatatlan

Általános alapszabály, hogy csak és kizárólag az alumínium redőnyök motorizálhatók, melyek a biztonság tekintetében sokkal nagyobb védelmet kínálnak, mint műanyag társaik. A könnyűfém ugyanis lényegesen masszívabb szerkezettel rendelkezik, nehezebben deformálódik, és bár csak közvetetten kapcsolódik a témához, de fontos megjegyezni, hogy a redőnyléceibe kerülő töltőanyag miatt a szigetelése is lényegesen jobb. Amennyiben tehát egy illetéktelen behatoló át akarja vágni magát egy motorizált alumínium redőnyön, azt garantáltan nem tudja majd gyorsan és hangtalanul megtenni, tehát a gyors besurranás esélye gyakorlatilag ellehetetlenül. Emiatt sok betörőt egy alumínium redőny látványa már önmagában meghátrálásra kényszerít.

A motor meggátolja a redőnypalást feltolását

Sajnálatos módon a hagyományos redőnyöket megfelelő fogás esetén nagyon könnyű manuálisan visszatolni a redőnyszekrénybe annyira, hogy bárki átférjen alatta, és bejusson otthonunkba. A motorizált redőnyök esetében azonban ez a veszély sem fenyeget minket, hiszen az elektromotorban megtalálható mágneses fékek meggátolják, hogy a redőnypalást bármerre is elmozdulhasson, ezáltal meg sem lehet mozdítani őket kézi erővel. Ehhez hasonló hatást egyébiránt gurtnis redőnyöknél is elérhetünk abban az esetben, ha kérünk hozzá feltolást gátló szerkezetet, amivel a redőny működtetése csak belülről kivitelezhető.

Automatizálva becsaphatja a betörőket

Noha a motorizált alumínium redőnyök a robosztus megjelenésük miatt már önmagukban riasztó hatással rendelkeznek az illetéktelen behatolók számára, ugyanakkor más tekintetben, a megtévesztés erejével is segíthetnek otthonunk védelmében. A motoros redőnyök ugyanis könnyedén automatizálhatók, a különféle szenzorokkal reagálhatnak a környezet vagy az időjárás változásaira, de egy egyszerű időzítővel beállíthatjuk, hogy minden reggel maguktól beengedjék a reggeli napsugarakat, este pedig maguktól biztosítsák a betekintés elleni védelmet, napközben pedig dinamikusan reagáljanak például a kinti hőmérsékletre. Ez az automatikus mozgás még nyaralás vagy más hosszabb utazás során is azt a hatást keltheti, mintha valaki otthon tartózkodna, vagyis a behatolás gondolata meg sem fogalmazódik majd a betörőkben.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák