Miért jobb a rolós szúnyogháló, mint a fix?

2017-05-24
Csancsa árnyékolástechnika

A nagy nyári melegben rendszerint nemcsak a megfelelő árnyékolás okoz problémát az emberek számára, hanem az is, hogy legalább a saját otthonukban védve legyenek a kellemetlen rovaroktól. Merthogy a kellemes időben nagyon sokan naphosszat, vagy éjszakákon át szellőztetnek, am néhány esetben magával hozza a különféle idegesítő rovarok, szúnyogok, legyek és egyebek beáramlását is otthonunkba.

Miért jobb a rolós szúnyogháló, mint a fix?

Ha mindezt ki akarjuk védeni – már csak a nyugodt alvás reményében is –, feltétlenül fel kell szereltetni legalább a szellőztetésre használt nyílászárókra egy szúnyoghálót. Ilyenkor sok esetben rögtön a fix rovarhálóra gondolunk, holott van már erre egy sokak szerint jobb alternatíva is, mégpedig a rolós szúnyogháló, amely egy gyakran használt ablak esetében kifejezetten jó döntés.

Hogy miért?

Leginkább azért, mert ahogyan a fix szúnyogháló már a nevével is jelzi: a felszerelést követően korlátozza az ablak átjárhatóságát, ezáltal nemcsak a rovarok nem juthatnak be otthonunkba, hanem mi sem tudjuk majd használni az ablakot a szellőztetésen kívül semmire sem. Ha viszont az adott nyílászáró párkányain virágok vannak, esetleg éppen az udvarra néz, ahol gyakran használhatjuk ételek, italok vagy egyebek ki- és beadogatására, akkor ez a fix megoldás egyáltalán nem tekinthető szerencsésnek.

Miért jobb a rolós szúnyogháló, mint a fix?

A rolós szúnyogháló azonban ezzel ellentétben bármikor felhúzható, ha meg akarjuk öntözni a virágokat, vagy ki akarunk adni az ablakon egy pohár vizet. A roletták működési elvén alapulva a rolós szúnyoghálók mindig feszített állapotban vannak, és rendszerint egy kis kapoccsal csatlakoznak a saját-, vagy a redőny tokszerkezetéhez, ahonnan csak egyszerűen ki kell pattintanunk őket ahhoz, hogy átjárhatóvá tegyük az ablakot.

A rolós szúnyoghálók nagy előnye még, hogy bár külön, saját tokszerkezettel is kaphatók, de kérhetők redőnnyel kombinált formában – úgynevezett kombi redőnyként –, aminek jóvoltából nincs külön tároló és lefutó, a háló teljes egészében az árnyékoló szerkezetét használja, noha attól teljesen függetlenül egyaránt működtethető.

Nincs is hátránya a rolós szúnyoghálónak?

Lényegében nincs, illetve csak apróságok. Az egyik ilyen az ár, hiszen a mozgó szerkezet miatt egy kicsit drágább, mint a fix megoldások, illetve a másik, hogy bizonyos esetekben a rolós szúnyoghálók alsó felén maradhatnak kisebb hézagok, melyeken pókok, katicák és apróbb mászó rovarok átpréselhetik magukat. Ez azonban megfelelő beépítés esetén rendszerint nem okoz problémát, illetve kivédhető, így egy rolós szúnyogháló is ugyanolyan maximális védelmet tud biztosítani a rovarok ellen, mint a fix változatok.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák