Elindult a napellenző tervezőnk: tervezze meg álmai napellenzőjét online ide kattintva!
A rolós szúnyogháló az egyik legelterjedtebb rovarháló-típus, amelynek a fix változatokkal szembeni legnagyobb előnye minden kétséget kizáróan a mozgathatóság.

Míg ugyanis a fix szúnyoghálók gyakran erősen korlátozhatják egy nyílászáró használhatóságát, addig a rolós típusokat egyetlen könnyed mozdulattal lehetőségünk van felengedni, amivel máris szabaddá válik az ablak vagy az ajtó átjárhatósága. A rolós szúnyoghálókat rendszerint ablakokon szokás alkalmazni, noha léteznek ajtókra gyártott változatok is, amelyek fentről-lefelé történő mozgatás helyett oldalirányú elhúzhatósággal rendelkeznek.

Választható keret színek

ral_open

A rolós szúnyoghálók sajátosságai

A rolós szúnyoghálók rendszerint a legjobb minőségű, rendkívül erős, UV-védelemmel ellátott üvegszálas rovarhálókból kerülnek kialakításra, méghozzá egy tartós alumínium szerkezettel és gyűjtődobozzal, aminek színét minden esetben a gyártó készlete, valamint az ügyfél ízlése határozza meg. A rolós szúnyoghálók mozgathatóságának lelke egy csapággyal ellátott fémtengelyben rejlik, amely speciális feszítő rugóval rendelkezik, és nem csak könnyed mozgathatóságot, hanem állandó feszességet is eredményez.

A rolós szúnyoghálók minden esetben alumíniumból készült, kefével ellátott síneken mozognak, és fix akasztók segítségével lehet őket rögzíteni rendszerint saját keretükhöz. Amennyiben a rolós szúnyogháló egy ajtón kerül alkalmazásra, akkor az akasztó helyett egy erős mágneses betét tartja a helyén a szerkezetet. Az efféle szúnyoghálók minden esetben házilag is könnyedén felszerelhetők és rögzíthetők, sőt mi több, akár meglévő redőnyök elé is elhelyezhetők azok leszerelése nélkül.

A redőnybe épített rolós szúnyoghálóról

A rolós szúnyogháló nem csak önmagában kerülhet felszerelésre, kvázi egy külön szerkezetként, hanem kombi változatban is, redőnybe épített formájában, ami nem csak sokkal esztétikusabb, hanem egyben olcsóbb megoldás is abban az esetben, ha ragaszkodunk a rovarhálóhoz.

Hogy miért olcsóbb ez a változat? Egyszerűen azért, mert ha a szúnyoghálót utólag, illetve külön szeretnénk megvásárolni nyílászárónkhoz és redőnyünkhöz, akkor két külön szerkezetet kell beszereznünk hozzá, hiszen dupla keret és dupla roló kap helyet a nyílászárón. A kombi kivitelezés esetén azonban elegendő lesz csak egyetlen szerkezet, hiszen a szúnyoghálót tulajdonképpen a redőny belsejébe szerelik fel, ami rendkívül költséghatékony megoldás. A kombi redőny egyébiránt kizárólag ablakok esetében alkalmazható, és nem csak olcsóbb, esztétikusabb, illetve kényelmesebb megoldás, hanem mindemellett biztonságosabb is, hiszen a szúnyoghálót a redőny így megvédheti a kártékony viharoktól és jégesőktől.
Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák