Minden árnyékolóval védekezhetünk a meleg ellen?

2017-08-17
Csancsa árnyékolástechnika

Az árnyékolástechnika világában megannyi tévhit kering az emberek között. Ezeket rengetegen hajlamosak figyelmen kívül hagyni, márpedig komoly gondot okozhat, ha például egy kisgyermekes család ezekre alapozottan próbálja meg hatásos árnyékolókkal felvértezni otthonát, azonban csak később, például éppen egy az ideihez hasonló forró nyáron döbbennek rá arra, hogy milyen rosszul döntöttek.

Minden árnyékolóval védekezhetünk a meleg ellen?

Az egyik ehhez kapcsolódó, avagy rossz döntést előidéző tévhit például az, hogy minden egyes árnyékoló tökéletesen alkalmas arra, hogy védekezzünk a meleg ellen, ami ebben a formában nagyon sarkos megfogalmazás, ráadásként pedig egyáltalán nem is igaz. Ebben a témában ugyanis rendkívül fontos megkülönböztetni a beltéri és a kültéri árnyékolókat, amelyek az árnyékolás minőségében ritkán különböznek egymástól, de a meleg elleni védekezésben drasztikus lehet köztük a különbség.

A kültéri árnyékolók hatásosabbak a meleg ellen

Amit nagyon fontos megjegyeznünk a témában – és ez tény –, hogy minden kültéri árnyékoló hatásosabb abban az esetben, ha szeretnénk hatékonyan védekezni a meleg ellen. Ennek az oka nem más, minthogy ezek a kiegészítők még lakáson kívül felfogják a forró napsugarakat, nem engedik eljutni őket az ablakokig vagy a párkányig, amelyek felmelegedve egyfajta fűtőtestként melegítik otthonunk belső tereit – gyakran még azt követően is, hogy lement a Nap.

Minden árnyékolóval védekezhetünk a meleg ellen?

Legyen szó akár redőnyről – a szigetelt alumínium redőnyök főként kiemelkedőek ezen a téren –, akár zsaluziáról vagy kültéri vászon árnyékolókról, általánosságban akár 5-6 Celsius fokkal is képesek hűvösebbet biztosítani otthonunkban, mint a belső árnyékolók. Nyilván ez árukon is megmutatkozik, hiszen rendszerint drágábbak, ellenben hosszabb távon komolyabb összegeket megspórolhatunk velük.

A belső árnyékolókkal sincs gond

Természetesen a belső árnyékolókkal sincs probléma abban az esetben, ha lakásunk hőmérsékletének szabályozásáról van szó, egy átlagos nyári időszakban tökéletesen képesek kellemes hőmérsékletet biztosítani otthonunknak, azonban az egyre gyakoribb hőhullámok idején sokszor kevésnek bizonyulnak. Ennek az oka nem más, minthogy a napsugárzást a lakásban, és nem lakáson kívül fogják meg, ezáltal felmelegszenek, és bár továbbra is árnyékolnak, de melegítik a belső tereket. Persze erre is vannak megfelelő módszerek, így a szalagfüggönyök vagy a roletták elláthatók olyan speciális réteggel, amelyek visszaverik a hőt, esetleg választhatunk világosabb színnel ellátott árnyékolókat, amelyek kevésbé szívják magukba a meleget, ezáltal nincs utólagos fűtési képességük sem, de hatásfokuk így is elmarad kültéri társaiktól.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák