Nem csak egy modern árnyékolót kapunk, ha az elektromos redőnyt választjuk

2019-12-26
Csancsa árnyékolástechnika

Az utóbbi években kimagasló népszerűségre tettek szert az elektromos redőnyök, hiszen a mindennapokban hozzászokunk a kényelemhez és az egyszerűséghez, amit valljuk be: nagyon könnyű megszokni. Bár a modern gurtnis megoldásokról sem lehetne azt mondani, hogy nehezen mozgathatók, de sok esetben körülményesek, hiszen ki kell kelni az ágyból, oda kell menni mindegyikhez külön-külön, ha árnyékolnánk, vagy esténként kizárnánk életünkből a külvilágot. Ezekre a problémákra nyújt egy csapásra megoldást egy elektromos redőny!

Egy ilyen termék esetében ugyanis elfelejthetjük a bevezetett gurtnit, ami kifejezetten esztétikusabbá teszi a belső helyiségekből a nyílászárók környékét, ezáltal az árnyékoló működtetését egy kapcsolódó távirányítóval valósíthatjuk meg, ami rendkívül egyszerű és kényelmes alternatíva. Lehetőségünk nyílik ezzel a megoldással akár ágynyugalomból is működtetni redőnyeinket, méghozzá egyetlen gombnyomással, ami olyan egyszerűséggel párosul, hogy akár gyerekek és idősek számára egyaránt alkalmas alternatíva lehet.

Nem csak egy modern árnyékolót kapunk, ha az elektromos redőnyt választjuk

Sokan azért gondolkoznak még mindig rengeteget az árnyékolók motorizálásán, mert egykoron, a frissen begyűrűző technológia kezdetén költséges megoldásnak számítottak. Ez azonban már a múlt, méghozzá olyannyira, hogy manapság már tényleg minimális extra befektetéssel jár, ha gurtnis helyett egy elektromotoros típus mellett voksolnánk. Mindez pedig hatványozottan érvényes, ha utólag döntenénk a motorizálás mellett. Akárhogyan is legyen, azt azonban nem árt tudnunk, hogy egy ilyen megoldás soha nem nevezhető egy egyszerű árnyékolónak, hiszen lényegesen több annál. Hogy mire alkalmas még egy ilyen eszköz a könnyebb mozgatás mellett?

Extra vagyonvédelmet kínál

Főként az alumínium redőnyök esetén kiemelkedően fontos szempont a választáskor a vagyonvédelem. Gyakran a legnyomósabb érvek egyike, ha valaki ilyen típusú árnyékolót választ otthonára, azonban gurtnis kialakítással egy ilyen megoldás sem ad a lakásnak jelentősebb protekciót. Ennek az oka abban keresendő, hogy ha egy illetéktelen behatoló át akar jutni az árnyékolón – ezzel hozzáférve a nyílászárókhoz –, akkor ugyanolyan könnyen fel tudja tolni az egész palástot, mint egy műanyag termék esetén. Kivételt képez, ha a redőnyt korábban kifejezetten felkészítették erre egy speciális feltolást gátló szerkezettel!

Motorizálás esetén azonban egy életre elfelejthetjük ezt a problémát, hiszen a redőnymotorba egy nagyon erőteljes fékszerkezet került beépítésre, ami önmagában megakadályozza azt, hogy a palástot valaki manuálisan mozgásba hozza. Sem lefelé, sem felfelé nem tud ilyenkor elmozdulni a szerkezet, vagyis teljes leeresztés esetén egy alumínium redőny valóban olyan hatást kelt, mintha egy összefüggő könnyűfém fal került volna az ablakok elé, ami nagyon hatásos extra védelem.

Automatizálható

Egyáltalán nem elhanyagolható az elektromos redőnyök kapcsán az automatizálás lehetősége. Ezekhez a típusokhoz ugyanis könnyedén csatlakoztathatók olyan speciális érzékelők, melyek képesek monitorozni környezetüket, ezáltal például a napszakok, a hőmérséklet vagy úgy általánosságban az időjárás változását, méghozzá annak érdekében, hogy a rögzített értékek, valamint a saját beállításaink alapján szabadon módosítsák a redőnypalást állását. Csak a mi beállításainkon, valamint kombinált kialakítás esetén a komplett rendszeren múlik, hogy miként működjenek árnyékolóink, ezáltal ha szükséges, beeresztik a napfényt, ha pedig úgy kalibráltuk, akkor önműködően kizárják azt.

Az automatizálás nagy előnye, hogy redőnyünk ezzel akár teljesen hozzákapcsolható lesz egy okosotthon szisztémájához, ami azt jelenti, hogy más intelligens eszközökkel együttműködve optimalizálhatja például a rezsifogyasztást, vagy növelheti a komfortot. A világítással kombinálva például oda-vissza működhetnek a szenzorok, így mindig maximalizálják a lakásban a fényt, hogy ne kelljen feleslegesen égniük a lámpáknak, de beköthetjük a redőnyt a biztonsági rendszerbe is, így ha jeleznek például a kamerák vagy a riasztó, akkor a palástok összezárnak, hogy ezzel védjék a házat a behatolókkal szemben

A szigetelést is segíti

Bár egyáltalán nem nevezhetnénk csak és kizárólag az elektromos redőnyök pozitívumának az extra szigetelést – hiszen erre a gurtnis működtetésű típusok ugyanúgy alkalmasak –, azonban az imént említett automatizálhatósággal kiegészülve kifejezetten sok támogatást adhatunk velük otthonunk hőszigetelésének. Ennek az oka abban keresendő, hogy a megfelelő szenzorok beépítésével könnyedén monitorozhatja a lakás intelligens rendszere a külső hőmérsékleteket, ezáltal beállítás függvényében akár még napközben – amikor mindenki dolgozik vagy iskolában van – is dinamikusan mozoghatnak a redőnyök annak érdekében, hogy az ablakokat leszigeteljék.

Nem csak egy modern árnyékolót kapunk, ha az elektromos redőnyt választjuk

A nyílászárókról ugyanis köztudott, hogy a legtöbb házon komoly hőhidat jelentenek, ami a szigetelés hatékonyságában komoly problémát jelent. Ha a redőnypalást lecsukódik az ablakok előtt, teljes zárás esetén egy plusz légkamra jelenik meg az üveg előtt, ami bár nem tud úgy felmelegedni, mint a nyílászárószárnyakban elhelyezkedő kamrák, de miután utóbbiakat nem érik közvetlenül a kinti mínuszok, ezért sokkal nehezebben megy majd végbe a rettegett hőcsere, ami a hőszigetelés mértékét lerontja.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák