Az okos redőny nem más, mint egy intelligens, érzékelőkkel ellátott árnyékoló, amely képes egyszeri programozás után automatikusan ellátni a feladatát a mi-, vagy a környezet igényeinek megfelelően.

Választható színek

compare
Húzd ide a terméket!Termék
Húzd ide a terméket!Termék

Egy okos redőny például a beépített szenzoroknak köszönhetően érzékelni tudja az idő múlásán túl a fényt, az időjárás sajátosságait, és beállításainak megfelelően automatikusan mozgatni a szerkezetet a jobb árnyékolás, védelem vagy szigetelés érdekében.

Kevesen tudják, de az intelligens árnyékolók és egyéb eszközök rendszerint nemcsak sokkal hasznosabbak, hanem lényegesen energiatakarékosabbak is, mint más egyéb, manuálisan működtetett eszköz. Egy okos redőny ráadásul képes kommunikálni egyéb hálózatba kötött berendezési tárgyakkal is annak érdekében, hogy az árnyékolás, vagy a belső hőmérséklet megtartásával a legtöbbet tudja kihozni otthonunkból.

okos redőny, okos otthon

Az okos redőny előnyei:

  • Egy okos redőny legfontosabb előnye a kényelem, hiszen egyetlen gombnyomással irányíthatjuk otthonunk akár összes árnyékolástechnikai berendezését, sőt mi több, az automatizálás révén különféle pozíciókat is előre beállíthatunk.
  • Mivel egy igazán intelligens eszközről van szó, az okos redőnyt nem csak otthonról, hanem bárhonnan és bármikor vezérelhetjük és programozhatjuk, elég hozzá egy internettel ellátott számítógép, táblagép vagy okostelefon.
  • Az okos redőnyök olyan vezérlővel rendelkeznek, amelyek az érzékelők révén folyamatosan figyelik otthonunk fényviszonyait, ezáltal képesek beállítani a lakás legjobb fényviszonyait az optimális hőmérséklet elérésének érdekében. Ezzel a módszerrel egy év alatt akár 20 százalékkal is lecsökkenthetjük fűtési- és hűtési költségeinket.
  • Az intelligens érzékelőkkel ellátott okos redőnyök egy speciális behatolást jelző rendszerrel is felvértezésre kerülhetnek, amelyek képesek mechanikai védelmet biztosítani az esetleges betörésekkel szemben.

Választható keret színek

ral_open

Milyen lehetőségeink vannak egy okos redőnnyel?

Az okos redőnyök számtalan előre beprogramozott lehetőséggel rendelkezhetnek, amelyek intelligens módon teszik lehetővé irányításukat, illetve otthonunk árnyékolását. Hogy milyen beállítások várhatnak ránk ezen a téren?

A legklasszikusabb alternatíva az egyszerű fel- és lemozgatás, ami egy kényelmi funkció, hiszen lehetőségünk nyílik gombnyomásra felhúzni, vagy leereszteni az árnyékolót, de akár előre be is programozhatjuk mindezt. Egy összetett okosredőny lehetőséget biztosít továbbá a dőlésszög módosítására, amit elvégezhetünk aprólékos beállításokkal, de akár az előre programozott értékek használatával is, ezáltal egyetlen gombnyomással alkalmazhatjuk az otthonunkhoz leginkább passzoló értékeket.

Egy megfelelően beállított okos redőny esetében lehetőségünk nyílik beállítani továbbá csoportos vezérlést is, ami annyit jelent, hogy a lakás összes árnyékolóját együtt is mozgathatjuk majd, de egy beépített időjárás-érzékelő állomással lehetőségünk nyílik például a külső vagy a belső hőmérséklethez is igazítani a mozgást. Ez annyit jelent, hogy amennyiben például odakint nagyon hideg van, a lakásban pedig kellemes meleg, akkor a redőny automatikusan leenged az előre beállított értékre, ha pedig fordított a helyzet, akkor az árnyékoló beengedi a napfényt, hogy felmelegítse a helyiségeket, amivel akár drasztikus mértékben is csökkenthető a hűtés és a fűtés költsége. Az okos redőny ráadásul képes érzékelni a kinti viharokat is, ezáltal a nagy szelet, aminek érdekében az automatika rögtön biztonsági üzemmódba kapcsol, és az árnyékolók leeresztésével óvja meg ablakunkat a jégveréstől és az egyéb sérülésektől.

Egy megfelelő okos redőny képes továbbá reggeli ébresztőt is biztosítani számunkra, így az előre beprogramozott időpontban a redőnyök felhúzásával és a reggel első napsugaraival ébreszthetjük magunkat. Az efféle redőnyök mindemellett általában egy intelligens rendszer részei, aminek köszönhetően lehetőségünk van előre programozott jelenlétet szimulálni – például a redőnyök leeresztésével és a villany felkapcsolásával, ami már az okos otthon koncepciójának része. Ez biztonságtechnikai szempontból rendkívül fontos lehet abban az esetben, ha például hosszabb időre elutazunk otthonról.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák