5+1 kérdés és válasz a redőnyről

2017-03-17
Csancsa árnyékolástechnika

Nap, mint nap találkozunk olyan kérdésekkel megrendelőink részéről a redőnyök kapcsán, amelyek korántsem tűnnek szokványosnak, ellenben mégis gyakran előkerülnek. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük a hat leggyakoribbat, amelyeket rögtön meg is válaszolunk annak érdekében, hogy még mielőtt valaki feltenné őket, itt és most választ találhasson rájuk.

1. Hová kerül felszerelésre a redőny?

Amennyiben egy redőny utólagosan kerül felszerelésre, tehát nem vakolható tokos típusról van szó, abban az esetben a redőny keretét és szerkezetét általában az ablakkerethez erősítik a szakemberek. Ez rendkívül praktikus megoldás, hiszen bármilyen nyílászáróra utólag is lehetőségünk van feltenni a kérdéses árnyékolót.

2. A fehér műanyag redőny valóban csak részlegesen sötétít?

Természetesen nem, ez az egyik legnagyobb tévhit, ami a redőnyök kapcsán fel szokott merülni. A fehér színű műanyag redőnyök mindegyike – még a legolcsóbb típusok is – rendkívül vastag anyagból vannak, ezáltal teljesen lehúzott állapotban száz százalékos fényzárást képesek garantálni, sőt mi több, a fehér árnyalat miatt még a meleget is remekül taszítják.

5+1 kérdés és válasz a redőnyről

3. Az alumínium redőny valóban tovább bírja, mint a műanyag?

Ez a kérdés bár az esetek többségében igaz, a mérték tekintetében azért nem árt alaposabban is körbejárni ezt a témát! Egy alumínium redőny ugyanis a könnyűfém kialakításból kifolyólag valóban – és egyben nyilvánvalóan – tovább bírja, mint egy műanyag, ellenben drasztikus különbséget inkább az olcsóbb típusú műanyag árnyékolóval szemben tapasztalhatunk. A drágább műanyag redőnyök ugyanis speciális kezelésükből és minőségi alapanyagukból kifolyólag képesek közel ugyanolyan jól bírni, mint az alumínium, noha az más kérdés, hogy utóbbi mellett szól még a tartósságon túl a jobb hőszigetelési tulajdonság, valamint a sérülésekkel szembeni nagyobb ellenállás is.

4. Lehet-e és érdemes-e meglévő redőnytokba új redőnyt építeni?

Lehetni lehet, azonban más kérdés, hogy érdemes-e? A redőny ugyanis ilyen esetben nem kerül sokkal kevesebbe, ellenben a mozgatószerkezet és egyebek mellett mégis egy használt, bizonyos esetekben több évtizedes alapot próbálunk meg felújítani. Ezt a módszert leginkább akkor érdemes alkalmazni, ha páréves redőnytokban kell cserélni a palástot, hiszen ilyenkor a szerkezet még nincs elhasználódva, és valóban felesleges kifizetni érte a felárat.

5+1 kérdés és válasz a redőnyről

5. Kombi redőny esetén a szúnyogháló és az árnyékoló csak együtt mozgatható?

Természetesen nem! A kombi redőnyök esetében bár a redőny és a rovarháló egyaránt ugyanabban a tokban van elhelyezve, ellenben azok egymástól teljesen külön is mozgathatók, így ha napközben csak a szúnyoghálóra van szükségünk, esetleg télen csak a redőnyt mozgatnánk, akkor ez könnyedén megvalósítható.

+1. Motoros redőnyt szeretnék, kell hozzá áram?

A millió forintos kérdés, ha úgy tetszik: természetesen kell, hiszen a motoros redőnyöket minden esetben egy motoros elektronika mozgatja, így ahová ilyen árnyékolót szeretnénk, oda fontos bevezetni az áramot az ablak valamelyik felső sarkához, illetve érdemes kábelcsatornázni egy kapcsolónak is, amivel a redőnyt majd mozgatni tudjuk – kivéve, ha inkább távirányítós kivitelezést szeretnénk. Természetesen az áramforrás bevezetése ekkor is nélkülözhetetlen!

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák