5+1 kérdés és válasz a reluxáról

2017-04-05
Csancsa árnyékolástechnika

A reluxa korunk egyik legnépszerűbb belső árnyékolója, amely kiváló alternatívát nyújt a redőnyökkel szemben, éppen emiatt egyre többen és egyre több helyen alkalmazzák, pláne miután tájékozódnak sokoldalúságukról, illetve tartósságukról. Mivel egyre több otthonban kerül fel reluxa, ezért nyilván egyre jobban foglalkoztatja is az embereket ez az árnyékoló típus, és egyre több kérdés is merül fel róla a leendő vásárlók között. Amennyiben bennünk is akad némi kétely, akkor az alábbi összeállításnak köszönhetően most megpróbáljuk eloszlatni őket, hogy bárki magabiztosan vághasson bele a reluxa-vásárlásba!

1. Mekkora védelmet nyújt a betekintés ellen a reluxa?

Az egyik leggyakoribb kérdés, amelyre a válasz egy kicsit összetett annak fényében, hogy egyáltalán nem mindegy, a reluxa lamellái pontosan milyen szögben helyezkednek el. Teljesen zárt állapotban ugyanis az árnyékoló teljes védelmet nyújt a kíváncsi tekintetek ellen, nyitott állapotában viszont könnyedén át lehet látni rajta – különös tekintettel este, belső fény esetén.

2. Rakhatunk-e reluxát ablakszárnyra is?

Bár a reluxákat rendszerint nem ablakszárnyra szerelik, vannak speciális, úgynevezett feszített kivitelű változatok, amelyek kifejezetten arra valók, hogy ablakszárnyon is megállják a helyüket. Nagy előnyük, hogy kisebb helyet foglalnak el, a feszítésnek köszönhetően pedig nem csapódnak neki a nyílászárónak minden nyitáskor.

5+1 kérdés és válasz a reluxáról

3. Az ablak külső felére kerülhet reluxa?

A reluxa egy belső árnyékoló, így bár elméleti szinten felszerelhető és működőképes akkor is, ha kívülre szereljük, ám kültéri alkalmazása mégsem javasolt, hiszen nem ellenálló az időjárás viszontagságainak, és működtetése is problémás lehet. Olyan ablakoknál alkalmazható viszont, amikor a nyílászáró külső és belső fele is tető alatt van, például egy téli kertbe nyíló ablaknál.

4. Lehet-e színezett lamellával és karnissal ellátott reluxát is választani?

Természetesen a reluxából színezett változatot is kérhetünk, ezáltal nem kell beletörődnünk a hagyományos fehér vagy fémszínű változatba, hanem választhatunk a fal vagy az ablakok színével harmonizáló verziót is. Sőt mi több, nemcsak a lamella, a karnis, a záróléc, valamint a zsinórok színe is szabadon választható.

5+1 kérdés és válasz a reluxáról

5. Miképpen lehet működtetni a reluxát?

A reluxák működtetése nagyon egyszerű! A lamellák szögét így a hajtóműhez csatlakoztatott fix pálca segítségével tudjuk majd állítani, miközben a lamellák összegyűjtésére, illetve leeresztésére zsinórral van lehetőségünk, felhúzott állapotban pedig egy a fejsínben elhelyezkedő retesz tartja a helyén a köteg lamellát. A zsinór mozgatásával tudjuk egyébiránt mobilizálni az árnyékolót is, ezáltal a nyílászáró közepe felé húzva mozgathatjuk fel és le a lamellákat, míg ellentétes irányban húzva a lécek bármelyik pozícióban könnyedén megállíthatók.

+1. Lehet-e motorizálni a reluxát?

Természetesen, akár alumínium-, akár fa reluxáról van szó, az árnyékoló megfelelő áramforrás esetén nagyon könnyen és egyszerűen motorizálható, ezáltal a megrendelők egyetlen gombnyomással képessé válnak működtetni a szerkezet minden egyes opcióját.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák