Az alumínium reluxa az esztétikus megjelenésnek, a hatékonyságnak, valamint a rendkívül egyszerű kezelhetőségnek köszönhetően egy kifejezetten népszerű beltéri árnyékolástechnikai megoldás, amely főként lakóházakon és irodákon terjedt el, noha intézmények esetében is egyre gyakrabban találkozni vele.

Választható Alumínium reluxa színek

compare
Húzd ide a terméket!Termék
Húzd ide a terméket!Termék

Az alumínium reluxa népszerűségének másik oka, hogy rendkívül széles körben alkalmazható, hiszen árnyékolható vele bármilyen speciális formájú nyílászáró, legyen szó akár egyszerű ablaknyílásokról, akár például háromszög- vagy kör alakú üvegfelületekről. Az alumínium reluxák a speciális alapanyagnak köszönhetően páratlan tartóssággal rendelkeznek, hovatovább rendkívül sokféle színben választhatók. Szerelésük történhet akár nyíló ablakszárnyra is, aminek köszönhetően rendkívül esztétikus kivitelezést érhetünk el, sőt mi több, felhúzott állapotban a vékony lamellák miatt egyáltalán nem akadályozza meg a kilátást sem.

Az alumínium reluxa mozgatása

Az alumínium reluxa mozgatási mechanizmusának alapja kétirányú, hiszen egyrészt az árnyékolót lehetőségünk nyílik teljesen felhúzni és leengedni, másrészt pedig leengedett állapotban külön mozgatni még a lamellák dőlésszögét. Ezt a folyamatot kézi erővel, valamint motorizált változatban egyaránt lehetőségünk van kivitelezni.

Amennyiben az alumínium reluxa mozgatását manuálisan végezzük, abban az esetben a lamellák felhúzását és leeresztését egy úgynevezett gyöngylánccal végezhetjük el, míg a lamellákat egy a fejsínbe külön beépített mechanizmussal, valamint a hozzá csatlakoztatott tekerőrúddal mozgathatjuk. Habár alumínium lamellákról van szó, a kisebb nyílászárók esetén ezek mozgatása nem igényel különösebben nagy erőkifejtést, azonban a nagyobb ablakoknál vagy ajtóknál már érdemes elgondolkozni a motorizáció lehetőségén.

A motorral kiegészített alumínium reluxa legnagyobb előnye főként a kényelem, hiszen az árnyékoló mozgatása lényegesen egyszerűbbé válik általa, ezáltal akár gombnyomásra is leereszthetjük vagy felhúzhatjuk, illetve mozgathatjuk a lamellákat a kívánt hatás elérésének érdekében – még egy távirányítóval is a kanapé nyugalmából.

További pozitívum továbbá az automatizálhatóság, lévén szenzorokkal kiegészítve, az árnyékolót érzékennyé tehetjük a fényre, ezáltal amint a napsugarak közvetlenül érnék a helyiséget, a reluxa automatikusan leereszkedik, ellenkező esetben pedig újra beengedi a kellemes nappali világosságot.

Rendelési folyamat
Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Legfeljebb 2 termék összehasonlítására van lehetőség!

Referenciák