Ezek a legjobb beltéri árnyékolók!

2016-09-09
Csancsa árnyékolástechnika

A beltéri árnyékolás kapcsán a legtöbb család még mindig a hagyományos textilfüggönyöket részesíti előnyben, holott ebben a tekintetben ma már számtalan olyan alternatíva létezik, amelyek sokkal hatékonyabb vagy változatosabb árnyékolást tesznek lehetővé. Arról nem is beszélve, hogy például egy roletta, egy reluxa vagy egy szalagfüggöny önmagában képes saját hangulatot is adni a lakásnak, felöltöztetni azt – ellentétben egy hagyományos sötétítő- vagy kísérőfüggönnyel. Amennyiben ön is a változás híve, és szeretne végre egy olyan belső árnyékolót, ami nem szakad el, nem kell kimosni és egyszerű tisztítani is, akkor ismerkedjen meg korunk három legjobb beltéri árnyékolójával!

1. Roletta

A roletta alighanem az egyik legismertebb a belső árnyékolók között, ami nem véletlen, hiszen az évtizedek során a modern lakáskultúra részévé vált, lévén minimális helyigénnyel, kényelmesen, egyfajta belső textilredőnyként képes ellátni az árnyékolás feladatát. Nemcsak nagyon praktikus, hanem rendkívül esztétikus megoldás is abban az esetben, ha szeretnénk egy megfelelő belső árnyékolót a nyílászárónkra, pláne annak fényében, hogy egy roletta ma már nemcsak nagyon sokféle színben érhető el, hanem mindemellett az alapanyag tekintetében is komoly változatosságot kínál. Sőt mi több, akadnak olyan speciális fény-, illetve hő-visszaverő tulajdonságokkal bíró modellek is, amelyek a teljes sötétítés mellett képesek jelentős mértékben befolyásolni otthonunk belső hőmérsékletének alakulását.

A roletták nagy előnye még a hatékonyságon felül az egyszerű kezelhetőség. Az árnyékoló működési elve mindegyik változat esetén hasonló, ezáltal a sötétítést végző textilt egy forgó hengerre tekercselik fel, amely kis helyigénnyel képes a felhúzás vagy a leeresztés után megfelelően szabályozni a lakásba jutó fény mennyiségét.

2. Reluxa

Míg a roletta a legismertebb, a reluxa az egyik legnépszerűbb árnyékolónak tekinthető, ami elsődlegesen annak köszönhető, hogy a különféle irodák egyik leggyakrabban alkalmazott belső árnyékolója, aminek hála könnyebben elterjedt a lakosság körében is. Népszerűsége elsődlegesen annak köszönhető, hogy egyrészt nem igényel különösebb tisztítást – legfeljebb portalanítást –, miközben megjelenése és stílusa képes volt az aktuális lakástrendekkel együtt változni, illetve megújulni az évek folyamán.

Éppen emiatt a mai reluxák többsége nem csak masszív és tartós, hanem mindezen túl a dizájn és az igényesség tekintetében is képes illeszkedni bármelyik lakáshoz, hiszen többféle színben, méretben és kialakításban is elérhetők. Működtetésük ráadásul gyerekjáték, hiszen egyszerű gyöngylánccal tudjuk őket mozgatni, ezáltal a hagyományos függönyökhöz mérten sokkal pontosabban szabályozhatjuk az otthonunkba jutó fény mennyiségét. Sőt mi több, a reluxák könnyedén motorizálhatók, ezáltal akár a kanapé kényelméből is könnyedén besötétíthetünk velük, avagy beengedhetjük a fényt a lakásba.

3. Szalagfüggöny

A szalagfüggöny leginkább irodákban és orvosi rendelőkben vált ismerté és népszerűvé az évek, illetve évtizedek során, de egyre gyakrabban kerülnek alkalmazásra a lakosság körében is. Ennek az oka, hogy könnyedén tisztíthatók, elérhető árúak és kényelmes működtetést is garantálnak, amivel képesek a reluxához hasonló mértékben szabályozni a lakásba jutó fény mértékét.

A szalagfüggönyök nagy előnye még, hogy képesek lehetünk velük ferde, illetve íves felületek árnyékolására, és mivel több színben elérhetők, ezért bármilyen lakást otthonossá, illetve árnyékolttá tehetünk a segítségükkel. Az efféle beltéri árnyékolóval egyébiránt nagyobb, akár teljes falfelületeket elfoglaló nyílászárók vagy erkélyajtók is kitűnően árnyékolhatók, miközben lehetőségünk lesz teljes egészében kontrollálni a beeső fény mértékét.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák