Ilyen szúnyoghálót válassz, ha a legjobbat akarod magadnak

2016-10-28
Csancsa árnyékolástechnika

Számtalan eltérő típusú, színű, méretű és technológiával felvértezett szúnyogháló kapható jelenleg a piacon, és akad köztük néhány olyan abszolút újdonság is, amelyek kapcsán nagyon sokan nem igazán tudják, hogy mire való, hová ajánlott, milyen célt szolgál, miként működik. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani azáltal, hogy sorra vesszük az összes elérhető szúnyoghálótípust, társítva hozzájuk a választásukhoz legfontosabb részleteket.

Tépőzáras szúnyogháló

Talán a legtöbb ember által ismert változat, mondhatni a klasszikus fajta, amely kizárólag átmeneti megoldásnak, legfeljebb egy-egy szezonra alkalmas. Bármelyik boltban kapható, eze túlmenően pedig öntapadós matricával és tépőzárral helyezhető fel bármelyik nyílászáróra, de nem túl ellenálló a szélnek, sőt mi több, bizonyos esetekben még a nagyobb rovarok is kikezdhetik. Ideális választás nyaralókra vagy olyan ablakokra, ahol csak átmenetileg fontos a rovarvédelem.

Fix keretes szúnyogháló

A fix keretes szúnyogháló már egy profibb szerkezet, aminek kerete készülhet műanyagból vagy alumíniumból, hovatovább maximálisan hozzáigazítható a méret tekintetében bármilyen nyílászáróhoz. Ajtókra egyáltalán nem ajánlott, ablakok esetében azonban ideális megoldás, ha a nyílászárót kizárólag szellőztetésre használjuk, hiszen a rovarháló nem mozgatható.

Zsanéros szúnyogháló

A zsanéros szúnyoghálót rendszerint a bejárati ajtókhoz használják, hiszen pontosan úgy működik, mint egy ajtó, ezáltal nyitható és zárható, hovatovább nem akadályozza a kifelé- és befelé haladást. Kerete és szerkezete készülhet fából, műanyagból és alumíniumból, mindemellett pedig extra zárral is ellátható.

Rolós szúnyogháló

A rolós szúnyogháló egy rendkívül fejlett és elegáns megoldás, amelyet ablakok esetén szokás alkalmazni, de ideális választás redőnyökhöz, akár utólagos felszereléssel is. Működése a rolóhoz hasonló, ezáltal amennyiben nincs szükség rá, egyszerűen felhúzzuk, amennyiben viszont meg akarjuk védeni otthonunkat a rovaroktól, könnyedén leengedhetjük.

Tolóajtós szúnyogháló

A tolóajtós szúnyogháló egy tartós, alumínium keretbe foglalt szerkezet, amelyet egy speciális sínszerkezettel tudunk oldalirányba mozgatni. Ideális bármilyen ajtó mellé kiegészítő szúnyoghálóként, ezáltal akár még a bejárathoz is, hiszen egy rendkívül időtálló megoldás, amiben sem a szél, sem az eső nem tud kárt tenni. Leggyakrabban tolóajtók és erkélyajtók esetében alkalmazzák.

Pliszé szúnyogháló

Az egyik legmodernebb szúnyogháló típus, amely dekoratív megjelenése mellett akár nagyobb felületeket is lefedhet. Elsődlegesen ezt is ajtók esetén alkalmazzák, és felettébb előnyös abban az esetben, ha kisgyermek vagy állat van a családban, hiszen ők is könnyedén át tudnak haladni rajta úgy, hogy a háló automatikusan visszazár, és megakadályozza a rovarok áthaladását. Ideális továbbá olyan ajtókra, amelyek egész nap nyitva vannak, hovatovább nagy rajtuk a forgalom, de szeretnénk, hogy a szúnyogháló akár kéz nélkül is nyitható legyen.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák