Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy csak a Csancsa Bt. által felszerelt szúnyoghálók javítását vállaljuk.

Egy szúnyogháló javítására nagyon sok esetben szükség lehet, de a leggyakrabban általában a rovarháló kiszakadásakor, valamint a mozgó alkatrészek sérülésekor válhat esedékessé. Alapvetően azonban minden szúnyogháló típusról elmondható, hogy bizonyos részük sérülékenyebb, esetleg vannak olyan gyenge pontjaik, amelyek hamarabb csereéretté válhatnak, illetve tönkremehetnek. Az alábbiakban az egyes szúnyoghálótípusokat sorra véve gyűjtöttük össze mindazt, amit a téma kapcsán tudni érdemes.

A fix keretes szúnyoghálók javítása

A fix keretes szúnyoghálók javítása esetében a leggyakoribb meghibásodást általában a rovarháló kiszakadása jelenti, ami főként annak köszönhető, hogy télen-nyáron egyaránt feszített állapotban található, hovatovább a hidegnek, a melegnek, az erős napsugárzásnak és a kemény fagyoknak egyaránt folyamatosan ki van téve. Ezen felül gyakori probléma még az alumínium és a műanyag keretes változatok esetében is a teflonbevonat elöregedése, melyet általában az UV sugárzás tesz tönkre, ezáltal a rögzítő gumik megkeményednek, a sarokelemek pedig elrepedhetnek és eltörhetnek.

Rolós szúnyoghálók javítása

A rolós szúnyoghálók esetében is gyakori probléma, hogy kiszakad, megreped a háló, ami mellett akár ajtóra, akár ablakra szerelt típusról van szó, jellemző még a rugós szerkezet elöregedése – amely visszahúzza és feszesen tartja az egészet –, valamint a szúnyogháló alsó felénél elhelyezkedő rögzítő csík elszakadása. Bármelyik eshetőség is álljon a háttérben, a rolós szúnyoghálók ilyen esetekben a helyszínen is könnyedén, gyorsan javíthatók.

Zsanéros szúnyoghálók javítása

A zsanéros szúnyoghálók egyik típushibája leginkább az, hogy az alumínium profilból a háló vagy teljes egészében kiszakad, vagy egyszerűen kiugrik, ami mellett a mozgatáshoz elengedhetetlen zsanérok is tönkre tudnak menni, de ritkán a teljes szerkezet elmozdulása, és záródási problémái egyaránt felmerülhetnek. Ezek rendszerint olyan apró hibák, amelyeket egy megfelelő szakember akár perceken belül képes hatékonyan és könnyedén orvosolni.

Toló keretes szúnyoghálók javítás

A toló keretes szúnyoghálókat jellemzően ajtóknál szokás használni, és mivel gyakran mozgatják őket, ezért a legtöbb esetben a vezető görgők elkopása, valamint a sarokelemek kilazulása, illetve elhasználódása a jellemző típushiba. Utóbbiak esetén előfordulhat, hogy a teljes mozgószerkezetet csak elszállítás után lehet javítani, de kisebb probléma esetén – esetleg hálószakadáskor – a helyszínen is elhárítható a baj.

Pliszé szúnyoghálók javítása

A pliszé szúnyoghálók általánosságban csak nagyon ritkán hibásodnak meg, és ezek közül a legritkább talán a háló kiszakadása, ami annak köszönhető, hogy maga a szerkezet nem túl merev. A legtöbbször a feszítő zsinórok eleresztése szokott problémát okozni, azonban ezt általában a helyszínen könnyen el lehet hárítani, de mivel a pliszé szúnyoghálókból van forgalomban talán a legtöbb típus, ezért a probléma minden esetben alaposabb felmérést igényel, mint például a fix keretes szúnyoghálóknál.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák