Mindig szükség van helyszíni felmérésre az árnyékolók megrendelése előtt?

Általános kérdések

Mivel az árnyékolók rendkívül érzékeny szerkezetek, amelyek megkövetelik a pontos és hiánytalan szerelést, ezért az esetek jelentős többségében nagy szükség van a helyszíni felmérésre annak érdekében, hogy maximálisan ki lehessen elégíteni a megrendelő igényeit. Hogy miért fontos még mindez, illetve milyen esetekben tehetünk kivételt? Lássuk!

  • Ezért fontos a helyszíni felmérés
  • Amikor kivételt tehetünk

Amikor kivételt tehetünk

Az árnyékolók megrendelése előtt rendkívül fontos a helyszíni felmérés, hiszen bár rengeteg nyílászáró sablonméretre készül, ellenben egyre több az egyedileg gyártott típus, ami mellett azzal is számolni kell, hogy a méretet leszámítva nincs két egyforma kőműves, és két ugyanolyan ablaknyílás sem, ezáltal rengeteg olyan tényezőt figyelembe kell venni még egy külső tokos redőny felszereléséhez is, amire sokan nem gondolnak.

Előfordulhat, hogy szemmel láthatóan teljesen rendben van az ablaknyílás, de az alsó és a felső pont között egy centiméter eltérés van, amit egy külső árnyékoló rendelésekor, gyártásakor és felszerelésekor például figyelembe kell venni. Természetesen nemcsak a redőnyöknél, más árnyékolóknál is előfordulhatnak úgynevezett kellemetlen meglepetések! Példának okáért a napellenzőnek mindig masszív tégla- vagy betonalaphoz kell csatlakoznia – homlokzati szerelés esetén –, de ha a helyszínen derül ki, hogy egy könnyűszerkezetes falról van szó, máris áthidalhatatlan probléma merülhet fel.

A helyszíni felmérés fontos továbbá azért is, hogy a szakember mindent pontosan meg tudjon beszélni a megrendelővel, ő ne csak el tudja mondani, hanem meg is tudja mutatni, hogy mi az elképzelése. Bizonyos esetekben – főleg ablakozásnál – a helyszíni felmérés azért is elengedhetetlen, mert sokszor kisebb-nagyobb kőműves munkálatra van szükség, amit lehetetlen telefonon keresztül kiszámolni az anyagszükség, a határidő és egyebek tekintetében. Nem mellesleg a pontos méretvétel a pontos munkavégzés alapja!

Amikor kivételt tehetünk

Természetesen vannak esetek, amikor a helyszíni felméréstől eltekinthetünk, de ez nagyon ritka eset! Ha a sokadik megrendelést teljesítjük az adott helyen, ergo ismerjük a helyszínt, tudjuk milyen nyílászárók lettek telepítve és mekkora kiegészítőkre van szükség, akkor értelemszerűen a személyes szemrevételezés kimaradhat. Igaz ez továbbá abban az esetben is, ha csak javítási munkálatokról van szó, és az ügyfél legalább képpel és méretekkel tud szolgálni a probléma kapcsán. Ilyenkor a legtöbb esetben azonnal meg lehet kísérelni a hibás árnyékoló javítását, és ha nem sikerül, akkor legfeljebb az első kísérletet tudhatjuk be helyszíni felmérésként.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák