Ezt az 5 szabályt tartsd be, mielőtt redőnyt veszel!

2016-10-21
Csancsa árnyékolástechnika

Egy megfelelő redőny télen és nyáron egyaránt kiemelkedő szerepet játszik otthonunk árnyékolásában vagy szigetelésében, ezáltal az ideális hőérzet kialakításában. Télen ugyanis egy redőnnyel elősegíthetjük a nyílászárók extra szigetelését, ezáltal a kellemetlen hideg házon kívül tartását, míg nyáron a nagy melegtől óvhatjuk meg otthonunkat, ha a megfelelő időszakokban leeresztve megakadályozzuk általa a napsugarak beáramlását. Ahhoz azonban, hogy kihasználhassuk ezeket az előnyös tulajdonságokat, érdemes figyelembe venni néhány nagyon fontos alapszabályt a vásárlás előtt. Hogy melyek ezek?

1. Határozd meg a funkciót!

Egy redőny vásárlásakor az egyik legfontosabb szempont a funkcionalitás, vagyis az, hogy a redőny maximálisan ellássa azt a feladatot, amit elképzeltünk. Ez lehet csak szimpla árnyékolás, vagy a kíváncsi tekintetek elleni védelem, de akár az extra szigetelés is. Ezek a funkcionalista szempontok ugyanis alapjaiban határozzák meg, hogy milyen anyagú, típusú és kategóriájú redőnyt választunk magunknak, hiszen amennyiben extra szigetelésre és tartósságra is vágyunk, a legolcsóbb típusok messze nem lesznek elegendőek.

2. Fa, műanyag vagy alumínium?

Rendkívül fontos szempont egy redőny kiválasztásakor az is, hogy milyen anyagból készül! Ez egyrészt ugyanis képes alapjaiban befolyásolni egy otthon, de gyakran egy helyiség hangulatát is, ezáltal a természetesség kedvelői számára a fából készült változatok, vagy a melegebb színekkel ellátott műanyag típusok, míg a modern trendek kedvelőinek bármelyik műanyag- és alumínium redőny ideális választás lehet.

3. Megfelelőek a rések?

Kevesen fordítanak rá megfelelő figyelmet, pedig egy redőny esetében is rendkívül fontos szempont a megfelelő szellőzés, ami főként a nyári időszakban nagyon lényeges lehet, de télen sem tekinthető hátránynak. Habár a mai redőnyök többsége több ponton állítható ebből a szempontból, így mi határozzuk meg a redőny réseinek méretét, de akadnak olyan darabok, amelyeknél ezt fontos alaposabban is szemügyre venni annak érdekében, hogy otthonunk igényeihez illeszkedőt válasszunk, ezáltal télen jó zárjon, nyáron viszont megfelelően szellőzzön.

4. Manuális vagy motoros?

Ma már bárki számára elérhetők a motorizált redőnyök, amelyek egyáltalán nem tekinthetők luxusnak, hiszen elérhető áron lehet beszerezni őket, és ideális esetben akár meglévő nyílászárókhoz is telepíthetők. Egy új redőny választásakor mindig vegyük figyelembe, hogy reggelente az ablaknál szeretnénk-e gurtnizni a rolót, vagy inkább az ágyból fekve, egy távirányítóval akarjuk irányítan, esetleg okos redőnnyel automatizálvai?

5. Legyen költségvetésed!

Minden redőnyvásárlásnak úgy kell indulnia, hogy költségvetést készítünk. Az előzetes árak felmérésével így meghatározunk egy olyan maximum összeghatárt, ami belefér a büdzsébe. Ez azért lesz különösen fontos, mert így akár olyan extrákat is választhatunk majd, mint az imént említett motorizáció, mindemellett pedig konkrét elképzelésekkel rendelhetjük meg otthonunk redőnyeit.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák