Mennyire tartósak a szúnyoghálók?

Szúnyogháló

A szúnyoghálók tipikusan olyan kiegészítői egy nyílászárónak, melyeket az emberek többsége nem egy-két évre vásárol. Bár nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy a rovarhálóknak is megvan a maguk élettartama, azonban normál esetben egy minőségi szúnyoghálónak közel annyit ki kell bírnia, mint egy átlagos ablaknak és ajtónak. Természetesen életciklusukat számtalan tényező befolyásolja, ami nagymértékben függhet az általános minőség mellett a nyílászáró fekvésétől, a rendeltetésszerű használattól, a beépítés minőségétől, valamint milliónyi külső tényezőtől is.

  • Az egyes szúnyogháló-típusok tartósságáról
  • Ezért ne válasszunk olcsó szúnyoghálót

Az egyes szúnyogháló-típusok tartósságáról

A szúnyoghálók kapcsán érdemes kiemelni, hogy bármilyen típust is választunk, normál használat esetén éppen a rovarok távoltartásában oroszlánrészt vállaló háló sérül meg a legritkábban. A minőségi daraboknál ugyanis a hálók rendkívül ellenállóak, magas a szakadásbírásuk, nagy a nyúlékonyságuk, de ellenállnak a szélnek és az UV-sugárzásnak is. Az természetesen más kérdés, hogy a külső hatások miatt mégis ezek sérülnek meg a leggyakrabban, így hol egy gyerekcsínynek, hol egy háziállatnak köszönhetően, de normál használat mellett ilyesmitől nem kell tartanunk.

A szúnyogháló-típusok közül a legkevésbé sérülékenyek a fixen rögzített típusok. Ezek megfelelő felszerelés esetén akár évtizedekig is hatásos szolgálatot tehetnek nyílászáróinkon, a masszív alumínium keret ugyanis a legritkább esetben hibásodik meg, tartós anyagú háló választásával pedig ennek szakadásától vagy kilyukadásától sem kell tartanunk.

Mennyire tartósak a szúnyoghálók?

Egy kicsit komplikáltabb a helyzet a mozgatható szúnyoghálókkal! Legyen szó akár rolós-, akár pliszé megoldásról, általánosságban jellemző, hogy a mozgatást végző szerkezetek, főként a rugós részek sokkal gyorsabban tönkremennek, mint maga a háló. Természetesen ezek rendszerint olcsón és könnyedén javítható problémák, de végső soron egy cserével biztosan orvosolható a vészhelyzet, hiszen a szúnyoghálóknak is minden olyan elemük javítható és cserélhető, ami meg tud hibásodni.

Ezért ne válasszunk olcsó szúnyoghálót

Bár sokan csak egy végtelenül egyszerű szerkezetnek hiszik, a szúnyoghálók többsége kimagasló mérnöki és technológiai megoldások felhasználásával jöhetett létre, hiszen más esetben ez a vékony anyag a legkisebb erőhatásra megnyúlna, illetve pár hét után porként foszlana szét az erős napsütésben. Sajnálatos módon a piacon megtalálhatók olyan termékek, amelyek nem a legjobb minőséget garantálják ezen a téren. Az olcsóbb szúnyoghálókat éppen emiatt érdemes messzire elkerülni, hiszen sem mozgó alkatrészeik, sem UV-védelmük nem üti meg a kívánt szintet, ezáltal legfeljebb egy-két szezont képesek kiszolgálni – jó esetben kicsivel többet –, ellentétben a magas minőséget képviselők típusok akár 10-20 évet is meghaladó teljesítményével.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák