Sötétíti-e a helyiséget a szúnyogháló?

Szúnyogháló

A szúnyogháló telepítése előtt sokakban felmerül a kérdés, hogy ez a rovarok ellen rendkívül hatásos és frappáns kis kiegészítő vajon segítséget nyújt-e otthonunk árnyékolásában? A kérdésre a rövid válasz határozottan nemleges, de azért a téma sokkal összetettebb annál, minthogy ennyivel elintézzük.

  • Sötétítésre nem alkalmas
  • Létezik alternatíva?
  • Mire való a szúnyogháló?

Sötétítésre nem alkalmas

Alighanem a világ egyik legkedveltebb találmányává lépne elő, ha valaki megalkotná azt a szúnyoghálót, amely képes lenne a rovarvédelem ellen úgy árnyékolni a belső helyiségeket, hogy kifelé megőrizné az átláthatóságot is. Ez a három tényező azonban egyszerre egyetlen jelenlegi kiegészítőben sem található meg, vagyis a szúnyogháló önmagában nem alkalmas arra, hogy árnyékolja otthonunkat. Nyilván, mint minden kézzel fogható dolognak, úgy a rovarhálónak is van némi árnyéka, ez azonban túlzottan jelentéktelen ahhoz, hogy a nagy nyári melegben például megvédje lakásunkat a perzselő napsugaraktól.

Létezik alternatíva?

Egyelőre sajnos nem létezik olyan árnyékolástechnikai kiegészítő, amely egyetlen eszközként képes lenne ellátni rovarvédelmet és árnyékolást is. Részben a kötelező kivételek közé sorolható a kombi-redőny, ami szúnyogháló és redőny egyben. Ez egy jó alternatíva lehet abban az esetben, ha egy kalap alatt szeretnénk otthonunkra rovarhálót és sötétítőt, noha kompromisszumokra nyilván így is szükségünk lesz, mert az árnyékoló miatt az átláthatóság nem valósul meg. Jelenleg azonban mégis ezt tekinthetjük az egyetlen olyan kiegészítőnek, ami árnyékol és a rovarok ellen is védelmet nyújt – ha szükséges, akkor egyszerre.

Mire való a szúnyogháló?

Azt tehát megállapítottuk a fentiekben, hogy a szúnyogháló önmagában nem alkalmas arra, hogy sötétítse helyiségünket. Hiába választjuk a legsötétebb és legapróbb lyukakkal ellátott típust, a háló elsődleges feladata a rovarvédelem lesz, ezáltal megvédeni otthonunkat a repülő és a mászó rovaroktól, így szúnyogoktól, legyektől, pókoktól, bizonyos esetekben pedig az olyan nagyobb testű állatoktól, mint a madarak vagy a denevérek. A szúnyoghálónak természetesen többféle típusa létezik, így akadnak, amelyek speciális kialakításuknak hála bizonyos szintű védelmet tudnak garantálni a szmogtól, sőt a különféle allergénektől is.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák