Mi a teendő, ha a szúnyogháló megrongálódott?

Szúnyogháló

Bár a szúnyoghálók meglepően ritkán rongálódnak- és hibásodnak meg, ennek a lehetőségét azonban hosszabb távon, illetve többéves termékek esetén nem zárhatjuk ki határozottan. Amennyiben problémát tapasztalunk, az első és legfontosabb teendőnk minden esetben az, hogy felkeressük a meghibásodott rovarháló garancialevelét kiállító forgalmazót, vagy egy szimpatikus vállalkozót. Ez abban az esetben is nagyon fontos, ha a szavatossági időt már bőven túllépte a termék, ezáltal nincs lehetőségünk garanciális javíttatásra, hiszen a szakszerű probléma-elhárítás a tartósság, valamint a nagyobb kár előidézésnek megakadályozása érdekében kiemelten fontos.

  • Milyen elemei javíthatók a szúnyoghálónak?
  • A garanciális javításról
  • A garancián túli javításról

Milyen elemei javíthatók a szúnyoghálónak?

Beszéljünk akár fix-, akár rolós-, akár pliszé szúnyoghálóról, összességében mindegyikről elmondható, hogy egyes elemeik és alkatrészeik külön-külön is cserélhetők. Fontosabb kérdés viszont, hogy érdemes-e javítani őket, hiszen egy többéves szúnyogháló esetében nem biztos, hogy kifizetődő egy új szerkezetet húzni a rovarfogó köré és fordítva, hiszen költségeink közel akkorák lesznek, mintha teljes egészében cserélnénk az egész szerkezetet. Nyilván érvényes garancia esetében ez nem okozhat fejtörést, de ha a javítás sajátköltséges, akkor bizonyára nemcsak a probléma elhárításában akarunk biztosak lenni, hanem abban is, hogy a megszerelt szúnyogháló még hosszú időn keresztül kitart.

Ennek a megállapítása miatt nagyon fontos, hogy mindig felkeressünk egy szakértőt, aki szemrevételezés után azonnal meg tudja állapítani, hogy érdemes-e még például hálót cserélni egy szerkezeten, vagy hosszabb távon jobban járunk, ha inkább mindenből újat kérünk.

Mi a teendő, ha a szúnyogháló megrongálódott?

A szúnyoghálóknak egyébiránt a hálós részein felül a mozgó és kopó alkatrészei hibásodnak meg a leggyakrabban – ez alól csak a fixen rögzítettek jelentenek kivételt –, de a minőségi termékek esetében ezek is évekig, nem ritkán évtizedekig megfelelő szolgálatot tesznek rendeltetésszerű használat mellett.

A garanciális javításról

Amennyiben szúnyoghálónk meghibásodását nem szándékos rongálás, véletlen baleset vagy bármilyen egyéb külső erőhatás, illetve a rendeltetésnek nem megfelelő használat okozta, hanem vélhetően anyagfáradás, abban az esetben bizonyos időintervallumon belül élhetünk a garanciális javítás előnyeivel. Ha szúnyoghálóit nálunk vásárolta, és mi szereltük önnek, abban az esetben 3 év teljes körű garanciával számolhat, így amennyiben a termék vagy a beépítés hiányosságaiból fakadó probléma merült fel, keressen minket bizalommal, és garantáltan a lehető legrövidebb időn belül – javítással vagy teljes cserével – orvosoljuk a felmerült hibát.

A garancián túli javításról

A meghibásodott szúnyoghálókat természetesen garancián túl is lehet javítani, ezáltal amennyiben a szavatossági idő lejárt, keressen minket bizalommal, hiszen akár általunk szerelt termékről van szó, akár nem, megpróbáljuk elhárítani a felmerült problémát. Ez azonban minden esetben előzetes egyeztetést, sok esetben felmérést igényel, hiszen csak így tudjuk a helyszínen elvégezni a munkálatokat, méghozzá a tőlünk megszokott színvonalon, rövid határidővel, valamint minőségi alkatrészekkel vagy cseredarabokkal.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák