Milyen felület szükséges a napellenző felszereléséhez?

Napellenző

Bár a napellenzők nem egy kifejezetten nehéz szerkezetek, hiszen alumínium vázuk mellett könnyített alkatrészekből és textilponyvából állnak, de így is megkövetelik, hogy minden esetben masszív, biztonságos felülethez erősítsük őket a maximális biztonság és a tartósság érdekében. Természetesen mindez csak a jéghegy csúcsa, éppen ezért most összegyűjtöttük mindazt, amit a témával kapcsolatban tudni kell.

  • Fontos a stabil szerelhetőség
  • Nem csak homlokzatra szerelhető
  • Mindig bízza szakemberre

Fontos a stabil szerelhetőség

A napellenzők szavatosságát alapjaiban határozza meg az, hogy miként és hová szerelték fel őket. Ehhez rendszerint szilárd falfelületek, masszív tégla- vagy betonalap szükségeltetik, hogy a szerkezetet rögzítő erős csavarok megfelelő minőségben fogják meg a keretet és a ponyvát, méghozzá ne csak szélcsendes időben, hanem akár nagyobb szél vagy vihar idején is. A napellenző emiatt soha nem szerelhető fel például könnyűszerkezetes házak oldalára, vagy nem elég csak a szigetelésig befúrni a tartócsavaroknak, mert az rendkívül negatívan befolyásolhatja a tartósságot és a biztonságos működést.

Milyen felület szükséges a napellenző felszereléséhez?

Nem csak homlokzatra szerelhető

Természetesen egy napellenző messze nemcsak homlokzatra szerelhető fel, hanem számtalan más pontra is, ahol a csavarok, vagy a speciális kiegészítők segítségével biztonságosan megfogatható. A napellenzők gyakori szerelési pontjai például a plafonrészek, amelyek főként erkélyeken játszanak szerepet, de akadnak olyan kiülők is, amelyek részben fedettek, és ilyenkor sokkal nagyobb terület leárnyékolható a ponyvával, ha nem a homlokzatra, hanem a szabadon fekvő rész legközelebbi pontjára rögzítjük az árnyékolót. Előfordulhatnak továbbá ettől is eltérő esetek, így napellenzőt például fel lehet fogatni masszív tetőgerendához is a megfelelő kiegészítők és csavarok alkalmazásával, illetve elegendő szerelési pont esetén.

Mindig bízza szakemberre

Rendkívül fontos, hogy bár a napellenző nem egy nehéz szerkezet, a nem megfelelő szerelés azonban nemcsak meghibásodást idézhet elő, hanem akár súlyos baleseteket is. Bár egy felnőtt esetében ez talán nem mérvadó, de kisgyermekes családoknál akár tragédiát is okozhat, egy rosszul rögzített napellenző lezuhanása. Ezért fontos, hogy ne csak a garancia és a kényelem, hanem a biztonság és a tartósság miatt is mindig bízzuk szakemberre a napellenző felhelyezését!

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák