Hogyan takarítsuk a napellenzőt?

Napellenző

A napellenző a legjobb megoldásnak tekinthető abban az esetben, ha szeretnénk egy kiülőt, egy teraszt vagy egy nagyobb erkélyt egy hatékony árnyékolóval ellátni. A napellenző érdekessége, hogy nemcsak elviselhetőbbé teszi a legnagyobb nyári meleget is, hanem mindezen felül képes kiegészíteni, felöltöztetni otthonunkat, ami főként a szövetanyag szabadon választható-, homlokzathoz igazítható színeinek és mintáinak köszönhető. Sokakban felmerülhet azonban a kérdés, hogy ez a mutatós árnyékoló vajon hosszabb távon is megmarad-e olyan tisztának, mint a felszereléskor, vagy ezért tennünk kell-e valamit?

  • Az öntisztuló napellenző
  • Általános tippek napellenző takarításához

Az öntisztuló napellenző

A napellenzők egyik fontos tulajdonsága, hogy az árnyékolást végző szövetanyag nemcsak rendkívüli színtartással és UV-védelemmel rendelkezik, hanem mindezen felül öntisztuló hatással is bír. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a napellenző ponyvája semmiféle különleges tisztítást sem igényel, mert az esővíz, a szél és nagy általánosságban a környezet elvégzi helyettünk ezt a feladatot, ezen felül pedig alapból egy olyan speciális réteggel rendelkezik, ami taszítja magától a koszt és a szennyeződéseket.

Hogyan takarítsuk a napellenzőt?

Sőt mi több, érdemes kiemelni, hogy a napellenzők alapvetően is nagyon nehezen koszolódnak, hiszen rendszerint magasan helyezkednek el, és ha rendszeresen behúzzuk őket, ezáltal valóban csak aktív használat mellett engedjük ki a ponyvát, akkor a koszolódás esélyét még tovább csökkenthetjük.

Általános tippek napellenző takarításához

Persze az öntisztító hatás messze nem jelenti azt, hogy egy napellenző soha nem lehet koszos, pláne abban az esetben, ha akad a közelben néhány komisz gyermek, esetleg olyan erkély alá helyezzük a ponyvát, amelyen virágok találhatók, illetve aktív használatban van. Ilyen esetekben előfordulhat kisebb szennyeződés, amit sima vízzel könnyedén kiszedhetünk a ponyvából – esetleg egy slaggal is lemoshatjuk, ha nagyobb felületen lett piszkos –, de vegyszert és egyebeket soha nem szabad alkalmazni rajta. Amennyiben olyan szennyeződéssel találkozunk, amit a sima víz sem hoz ki a szövetből, akkor hívjunk inkább valakit, aki ért a napellenző szereléséhez és tisztításához is.

Hogyan takarítsuk a napellenzőt?

Természetesen egy árnyékolót ezen felül bátran portalaníthatunk és pókhálózhatunk is – ez a mozgó könnyűfém alkatrészek esetében lehet különösen fontos –, ellenben más problémánk a takarítás tekintetében garantáltan nem lesz vele.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák