Befolyásolja-e a redőny színe a szigetelést?

Redőny

Meglepően gyakran visszatérő kérdés a redőnyvásárlás kapcsán, hogy az adott árnyékoló színe befolyásolja-e a termék tulajdonságait, ezáltal főként szigetelési tulajdonságait, ami télen és nyáron egyaránt nagyon fontos lehet. Az alábbiakban ennek a témának jártunk utána alaposabban is!

  • A szín nem számít
  • Ami a redőny szigetelését befolyásolja

A szín nem számít

Amit rögtön itt az elején tudni kell a redőny szigeteléséről, hogy a legkisebb mértékben sem befolyásolja mindezt az árnyékoló színe, ezáltal akár fehéret, akár barnát, akár fautánzatost vagy feketét választunk, a szigetelési tulajdonság nem változik. A redőnyök esetében a színnek szinte teljes egészében csak dizájnszerepe van, ergo a megjelenésen kívül semmit sem befolyásol, noha tény és való, hogy bizonyos tulajdonságokat azért igen.

Befolyásolja-e a redőny színe a szigetelést?

Példának okáért egy fekete redőny nyilvánvalóan sokkal jobban szívja a napfényt, és sokkal jobban felforrósodik, mint egy fehér színű típus, de mivel egy külső árnyékolóról beszélünk, ezért ez a belső helyiségek hőmérsékletét a legkisebb mértékben sem befolyásolja negatívan. Különösen annak fényében nem, hogy a műanyag és az alumínium egyaránt rossz hőtartó képességgel rendelkeznek, ezáltal amint lement a Nap, azonnal kihűlnek, és nem melegítik úgy a lakást, mint például a felforrósodott falak.

Ami a redőny szigetelését befolyásolja

Természetesen vannak azért olyan tényezők, amelyek a redőnyök szigetelését ilyen vagy olyan formában befolyásolják, de ezek nem színfüggők. A szigetelést például a redőnypalástok befolyásolják a leginkább, ezáltal például egy műanyag léchez mérten sokkal jobb tulajdonságokat várhatunk egy alumíniumból készült, belülről is speciális hőszigetelő anyaggal kitöltött változattól, ami télen és nyáron is elősegíti a nyílászárók munkáját, ezáltal hol bent tartja a meleget, hol a hűvöset és fordítva.

Mivel a redőny szigetelését a palást tölti be, ezért kiemelkedően fontos a kérdéses lécek illeszkedése, amelyek a rossz beépítéssel hézagosak lehetnek, amivel nemcsak az árnyékoló maximális fényzárását felejthetjük el, hanem mindezen felül a szigetelési érték csökkenésére is számíthatunk tőle, ami főleg szeles időben éreztetheti hatását.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák