Milyen redőnyökkel kombinálható a szúnyogháló?

Redőny

A mai, modern redőnyök kapcsán az egyik ritkán hangoztatott pozitívum határozottan a bővíthetőség, a könnyed szerelhetőség és a kombinálhatóság. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a redőnyök kiválóan hozzáilleszthetők a legtöbb nyílászáróra, valamint olyan hasznos kiegészítőkkel is társíthatók, mint amilyen például a szúnyogháló. Hogy mégis milyen redőnyök mellé szerelhető rovarháló?

  • Szinte bármilyen redőnnyel kombinálható a szúnyogháló
  • A kombi-redőnyről

Szinte bármilyen redőnnyel kombinálható a szúnyogháló

A mozgatható szúnyoghálók kapcsán nagy általánosságban kijelenthetjük, hogy szinte bármilyen redőnytípussal könnyedén kombinálhatók. Természetesen kivételek azért itt is akadnak, de a modern külsőtokos alumínium- és műanyag redőnyök esetében határozottan kijelenthető a száz százalékos szerelhetőségi arány is a mozgatható rovarhálók tekintetében. Ezeket ugyanis a gyártók mindegyike nagy körültekintéssel alakítja ki, ennek megfelelően már tervezésük során komoly figyelmet szentelnek annak, hogy a szúnyogháló akár később is hozzáadásra kerülhessen.

Hogy mi a helyzet a belső tokos redőnyökkel? Általánosságban kijelenthető, hogy a régebbi típusú beépített redőnyök esetében a lehetőségek erősen korlátozottak – a többségükhöz csak fix keretes változat telepíthető –, de a modern belső tokos műanyag-, alumínium- sőt faredőnyök esetében is elég nagy valószínűséggel szerelhető mozgatható szúnyogháló. Fontos azonban, hogy bármelyik eshetőség is áll fenn, az adott helyzet minden esetben helyszíni felmérést igényel, ezáltal egy szakembernek minden esetben szemügyre kell vennie a redőny típusát, kialakítását és beépítését is ahhoz, hogy a szúnyogháló felszerelhetőségét, illetve az ehhez kapcsolódó lehetőségeket felvázolja.

A kombi-redőnyről

Amennyiben éppen redőnyvásárlás előtt állunk, akkor érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy kombi-redőnyt, vagyis az úgynevezett szúnyoghálós redőnyt választunk magunknak. Ennek az előnye az, hogy a külön-külön megvásárolt típusokhoz mérten egy sokkal olcsóbb és praktikusabb megoldásról van szó abban az esetben, ha árnyékolót és rovarhálót is szeretnénk magunknak, hiszen a kombi-redőny dobozában egyszerre találhatók meg a redőnylécek és a szúnyogháló is.

Előnye még, hogy az árnyékolás és a rovarvédelem egymástól teljesen függetlenül működtethető, hiszen dupla vezetősínes kialakítással rendelkezik, aminek jóvoltából az egyik a redőnyt, a másik pedig a hálót vezeti. A kombi-redőny egyetlen hátránya, hogy kizárólag ablakokhoz ajánlott, hiszen csak fentről-lefelé mozgatható szúnyoghálóval kérhető, aminek kifeszítése és mozgatása a nagyobb ajtók, vagy ajtóméretű ablakok esetében nem praktikus, noha természetesen nem megvalósíthatatlan. A redőnyök ezen típusa egyébiránt ugyanúgy készülhet műanyag vagy alumínium lamellákkal, sőt az árnyékolást végző lécek mellett tokszerkezetük is szabadon, igény szerint színezhető.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák