Szerelhető-e meglévő redőny mellé utólag szúnyogháló?

Redőny

Számtalan háztartás csak azt követően döbben rá a szúnyogháló fontosságára és jelentőségére – pláne az olyan forró és meleg nyári napokon, mint az idei –, miután már felkerültek az árnyékolók a nyílászárókra. Éjszakánként ugyanis lehetetlen zárt ablaknál aludni, és klíma mellett pedig nem tölthetjük az egész életünket, azonban a nyitott ablak rendszerint egyet jelent azzal, hogy rovarok sokasága keseríti meg az életünket. Rendszerint ilyenkor merül fel a kérdés: szerelhető-e meglévő redőny mellé utólag szúnyogháló?

  • Az utólagos szerelés is kivitelezhető
  • Érdemes előre gondolkodni

Az utólagos szerelés is kivitelezhető

Az esetek döntő többségében a szúnyogháló bizonyos formái akkor is felszerelhetők egy nyílászáróra, ha a redőny már felkerült, azonban lehetőségeink ilyenkor már sokkal korlátozottabbak, mint normál esetben. A legtöbbször a meglévő redőny mellé a fix keretes szúnyoghálót szerelhetjük fel a legegyszerűbben, noha ez akkor is igaz, ha egyáltalán nincsenek árnyékolók az adott nyílászárón. A fix keretes típusról köztudott, hogy a leghatékonyabb alternatíva, ellenben erősen korlátozza az ablak átjárhatóságát, ami miatt sokan inkább más lehetőségeket vesznek számításba.

Szerencsére az utólag felszerelhető szúnyoghálók esetében van más lehetőség, mégpedig a rolós változat, amelyek a megfelelő kialakítás mellett szintén alkalmazhatók, és segítségükkel nem kell aggódnunk azon, hogy miként öntözünk virágot, vagy takarítjuk a párkányt. Ebben az esetben azonban maga a nyílászáró kialakítása, a redőny elhelyezkedése, mérete és típusa rendkívül fontos tényezők, így csak ezek pontos ismeretében lehet megállapítani, hogy milyen szúnyoghálót lehet alkalmazni az adott ablakon vagy ajtón, ami természetesen szakértői véleményt, illetve előzetes felmérést kíván.

Érdemes előre gondolkodni

A meglévő redőny mellé tehát telepíthető szúnyogháló, azonban minden téren kifizetődőbb – az esztétikáról nem is beszélve –, ha előre gondolkozunk az árnyékolóval kapcsolatban. Nem elég ugyanis, hogy ilyen esetekben sokkal diszkrétebb megoldások állnak a rendelkezésünkre, mindemellett még sokkal olcsóbb lehetőségek közül is válogathatunk magunknak. Tökéletes példa erre a kombi-redőny, ami röviden és tömören egy olyan árnyékoló, ami alapból tartalmazza a szúnyoghálót is, méghozzá úgy, hogy abból semmi sem látszik.

A kombi-redőny esetében ugyanis a redőnypalást és a szúnyogháló konkrétan egymás mellé, egy szerkezetben kerül elhelyezésre, annyi a praktika, hogy a szimpla helyett dupla lefutó található meg benne, így míg az egyikben a redőny, a másikban a rovarháló mozgatható könnyedén. Az olcsóság és a diszkrét megjelenés mellett előnye még az is, hogy a redőny és a szúnyogháló külön-külön is működtethető, ezáltal nincs szükség kompromisszumokra, ami igaz kijelentés ilyen esetekben mind a megjelenés, mind az elérhető típusok vagy színek tekintetében is.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák