Szükség van-e kőművesmunkára redőnyszerelés után?

Redőny

A redőnyszerelés az esetek jelentős többségében olyan tevékenység, ami a lehető legritkábban jár együtt nagyobb mértékű rombolással. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kiegészítő kőművesmunkára általában nincs szükség. Mivel azonban lehetnek kivételek, ezért meglepően gyakran felmerül a kérdés, amivel kapcsolatban az alábbiakban összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell.

  • Általában nincs szükség kőművesmunkára redőnyszerelés után
  • Amikor mégis szükség lehet kőművesmunkára redőnyszerelés után

Általában nincs szükség kőművesmunkára redőnyszerelés után

Hogy redőnyszerelés után szükséges-e a kőművesmunka, azt jellemzően az határozza meg, hogy milyen típusú árnyékoló került elhelyezésre az adott nyílászárón. A külső tokos redőnyöket ugyanis jellemzően az ablaktokokhoz rögzítik, ezáltal a kivitelezők jellemzően hozzá sem nyúlnak a falszerkezethez vagy a homlokzathoz, ami azt jelenti, hogy szakszerű beépítés esetében nem kell utólagosan kőművesmunkázni. Természetesen azért vannak kivételek!

Amikor mégis szükség lehet kőművesmunkára redőnyszerelés után

A külső tokos redőnyökkel ellentétben a vakolható tokos redőnyöknél már minden esetben elengedhetetlen az utólagos kőművesmunka. Sőt mi több, az árnyékoló helyét is kőműves alakítja ki, ezáltal előtte és utána is fontos a szakember, nélküle ugyanis ez a típusú redőny nem építhető be.

Természetesen előfordulhat olyan eshetőség, amikor a külső tokos redőnyszerelés után is szükségessé válik a kőművesmunka. Ez rendszerint ritkán fordul elő, de amennyiben például az ablaknyílások úgy kerültek kialakításra, hogy nem merőlegesek, esetleg a pucolással akadnak problémák, akkor a redőny szakszerű felszerelésekor elengedhetetlen, hogy a problémás részek kiegyenlítésre kerüljenek.

Szükség van-e kőművesmunkára redőnyszerelés után?

A redőny tokszerkezetének ugyanis mindig merőlegesen, a két lefutónak pedig párhuzamosan kell állnia egymással, és ha ez nem valósul meg, abban az esetben szükséges a fal kisebb- nagyobb mértékű megbontása, amit utána jellemzően kőművesnek kell helyreállítania. Természetesen ezt az eshetőséget már a felmérés során előre lehet – illetve kell is – jelezni, ezáltal a kőművesmunka ilyen esetben akár korábban is elvégezhető, de mindig belekalkulálható a teljes kivitelezésbe.

Felkeltettük érdeklődését?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kapcsolatfelvétel

Miért éppen mi?

Több ezer elégedett ügyfelünk az igazi gyümölcse munkánknak, mely nap mint nap motíválja csapatunk tagjait.

Referenciák